Den suksessrike 20-åringen ble raskt for stor for norske fotballbaner. Ødegaard, som eies av Real Madrid, er for tiden utlånt til La Liga-klubben Real Sociedad. Forrige sesong tilbrakte han på utlån i Nederland, der han spilte for Vitesse.

Hverken i 2016 eller 2017 er den norske storspilleren oppført med formue i norsk sammenheng. For fjoråret er derimot Ødegaard oppført med en skattbar formue på 32 millioner kroner.

Ødegaard står oppført uten skattbar inntekt, men skattet 260.000 kroner av formuen, ifølge tall DN har hentet inn.

Far og sønn avbildet på tribunen i 2015, mens de ser hjemmelaget Strømsgodset slå Lillestrøm 2–0.
Far og sønn avbildet på tribunen i 2015, mens de ser hjemmelaget Strømsgodset slå Lillestrøm 2–0. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix)

Pappa Hans Erik Ødegaard har vært en sentral støttespiller for sønnen, og fulgte ham både til Spania og Nederland. Han har heller ikke hatt formue i Norge de siste årene, men er for fjoråret oppført med litt over fem millioner kroner i formue.

I begynnelsen av september meldte VG at Hans Erik Ødegaard signerte en kontrakt til verdi av 30 millioner norske kroner med den spanske klubben, samtidig som sønnen ble hentet inn som spiller.

Kontrakten var ment å vare til 2018, men allerede året før reiste far Ødegaard tilbake til hjemtrakter: Først til Mjøndalen, og så til Strømsgodset.

Dyrebar spiller

Martin Ødegaard ble kjøpt av den spanske storklubben Real Madrid i 2015. Ifølge fotballnettstedet Transfermarkt var kjøpesummen 2,8 millioner euro, men dette er ikke bekreftet.

I vår gikk ryktet om at nederlandske Ajax ville kjøpe ham for 20 millioner euro, altså rett i overkant av 200 millioner norske kroner, noe Ødegaard selv kalte «galskap».

DN har ikke lykkes å komme i kontakt med Martin Ødegaard. Hans Erik Ødegaard sier at han ikke vil kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.