Danske Jesper Melin Ganc-Petersen (45) har tjent seg søkkrik på betalingsautomater på legekontorer rundt om i landet, og på inndriving av ubetalte legeregninger.

Torsdag kveld opplyser selskapet HI Midco as, som eier Melin Medical, Melin Collectors og flere andre Melin-selskaper, frem regnskaper for 2019 og skriver ned verdien av selskapet på 150 millioner kroner i fjerde kvartal. I årsrapporten står det at nedskrivingen – «extraordinary goodwill impairment» – er en direkte følge av den nye inkassoloven.

I årsrapporten langer administrerende direktør Ingvill Hestenes ut mot de skjerpede kravene i den nye inkassoloven.

«Melin Group er sterkt uenig i hovedpremisset om at innkreving av småkrav nesten ikke medfører personlig oppfølging av skyldnere og derfor mindre kostbart å innkreve enn større krav», skriver Hestenes.

Hun fremholder at det i helsesektoren, med en stor andel fysisk og mentalt sårbare pasienter, nettopp kreves høy grad av personlig oppfølging av skyldnere.

HI Midco legger frem et nettoresultat før skatt på minus 3,7 millioner kroner av en omsetning på 404,1 millioner kroner i 2019, mot pluss 59,5 millioner kroner av en omsetning på 447,6 millioner kroner i 2018.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.