Tidligere gasellevinner Melin Medical og innkrevingsselskapet Melin Collectors kommer likevel ikke på nye hender med det første.

Ifølge en melding fra eierselskapet Hi Midco as, som også inkluderer Hi Bidco as og Helseinnovasjon as, har styret onsdag besluttet å drive videre på egen kjøl.

«Styret har i dag avsluttet den strategiske gjennomgangen da det ser som mer verdiskapende å vokse virksomheten videre enn å selge aksjer. Styret og ledelsen vil derfor fortsette å iverksette Melin-konsernets strategi og planlegge som et uavhengig, hurtigvoksende selskap», heter det.

Danske Jesper Melin Ganc-Petersen (43) har tjent seg søkkrik på betalingsautomater på legekontorer rundt om i landet, og på inndriving av ubetalte legeregninger. Automat-gründeren dro alene inn i overkant av 550 millioner kroner i 2017.

Sammen med sine medgründere realiserte dansken nærmere 1,7 milliarder kroner fra virksomheten i fjor, ved å selge systemet til et nytt holdingselskap, kontrollert stort sett av de samme eierne.

Saken fortsetter under videoen

IT-kaos på legekontoret
Lege og IT-gründer Jesper Melin demonstrerer hvor ubrukelig og dyr offentlig satsning på helse-IT kan være.
02:08
Publisert:

Høsten 2018 åpnet gründerne for å selge seg ned, etter å ha mottatt indikative bud på majoriteten i selskapet.

– Det har vært en ekstrem interesse for Melin Group i lang tid. Dette skyldes den unike teknologien vi har utviklet, samt de store mulighetene for at teknologien kan brukes i utlandet. Jeg vil støtte opp under et eventuelt salg hvis det kan styrke selskapet, sikre flere solide arbeidsplasser, og skape mer vekst enn det som er skapt så langt til nytte for samfunnet, sa Melin Ganc-Petersen til DN i august i fjor.

I en presentasjon som DN da hadde fått tilgang til kom det frem at Melin Group hadde hatt flere henvendelser om salg, og at styret sammen med sin rådgiver, Danske Bank, vurderte både et salg, fusjon eller å fortsette som før.

Onsdagens melding bekrefter sistnevnte utfall.

Styreleder Johan B. Michelsen var i høst tydelig på selskapets ambisjoner om vekst utenfor landets grenser.

– Selskapet vokser bra og har utviklet seg mye de siste årene, ikke minst på den teknologiske siden. Vi tror vi kan fortsette å vokse godt i mange år fremover basert på dagens plattform og en sterk ny majoritetseier kunne muligens bidratt positivt ved ekspansjon utenfor Skandinavia, skrev styrelederen i en sms til DN i august.

Hverken Michelsen eller Melin Ganc-Pedersen har besvart DNs gjentatte henvendelser onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Burgunder-utfordrer
Kanadiske Meyer utfordrer etablerte Burgund med sin chardonnay.
01:38
Publisert: