Lavo.tv skriver i en halvårsoppdatering at selskapet nå er i sluttfasen av forhandlinger med å inngå en kommersiell avtale med et internasjonalt idrettsforbund som sikrer Lavo.tv rettighetene til å vise høydepunkter fra den aktuelle idretten.

– I stedet for å betale for rettigheter på avtaletidspunktet, baserer forhandlingene mellom Selskapet og idrettsforbundet seg på en inntektsdeling av inntektene generert av abonnentene til Lavo.tv-appen, heter det i meldingen.

Henter penger

Selskapet skriver at ytterligere finansiering fra eksisterende- og nye aksjonærer bør gjøre det mulig for Lavo.tv å forbedre sin teknologiplattform og app ytterligere, samt sikre rettigheter til å vise høydepunkter i en rekke forskjellige sportsgrener og markeder, utover å skaffe flere brukere til Lavo.tv-appen. Lavo.tv har en markedsverdi på 9,3 millioner kroner og har falt over 40 prosent på børsen hittil i år.

– Selskapet har som mål å lansere en forbedret versjon av appen senere i år, heter det i meldingen.

Nå henter selskapet også mer penger. Lavo.tv sier det er blitt enig om en finansieringsavtale med på inntil 30 millioner kroner med Alpha Blue Ocean (ABO), som er selskapets største aksjonær.

– De foreløpige vilkårene i avtalen er blitt ansett å være de beste tilgjengelige for selskapet på dette tidspunktet. Finansieringsavtalen vil være avhengig av at selskapet er notert på Merkur Market. Selskapet refererer i den forbindelse til kunngjøringen 20. august 2020 med hensyn til potensiell strykning av selskapet fra Merkur Market og er kontinuerlig i kontakt med Oslo Børs i denne saken, skriver selskapet i meldingen.

Negativ egenkapital og krevende likviditetssituasjon

Lavo.tv skriver at ved utgangen av første halvdel av regnskapsåret 2020 var likviditetssituasjonen til selskapet krevende og selskapet hadde ved utgangen av juni en negativ egenkapital på 9,55 millioner kroner.

– For å sikre fortsatt drift av selskapet har selskapets største aksjonær (ABO) bekreftet at de vi gi Selskapet finansiell bistand med opptil NOK 15 millioner de neste 12 måneder fra og med 30. juni 2020, slik at selskapet kan dekke løpende forpliktelser, heter det i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.