Abraham Foss forlater jobben som administrerende direktør for selskapet og overlater roret til en tidligere Telenor-topp.

Stein-Erik Vellan jobbet i en årrekke i Telenor. Der satt han blant annet i konsernsjef Sigve Brekkes konsernledelse som sjef for Telenors mobilvirksomhet i Bulgaria før han begynte i Telia-konsernet. Idag er han administrerende direktør for Telia Finland. Han vil erstatte Foss og begynner i jobben 4. desember i år.

«Jeg har hatt en fantastisk tid i Finland og har virkelig blitt glad i Telia, kollegene mine og ikke minst våre kunder. Telia Finland er godt rustet for fremtiden, og jeg ser frem til å komme tilbake til Norge for å lede vår virksomhet der», sier Stein-Erik Vellan, påtroppende administrerende direktør Telia Norge i en pressemelding.

«Omfattende ledererfaring»

Ifølge Telia har Vellan ledet Telia Finland «i en transformasjonsfase» og vender nå hjem, til Norge.

«Stein-Erik har omfattende ledererfaring fra telekomindustrien, og har de siste tre årene ledet Telia Finland på en utmerket måte. Jeg er veldig glad for at han har takket ja til å lede vår operasjon i Norge», sier Christian Luiga, konstituert konsernsjef i Telia Company.

Vellan overtar etter Abraham Foss som har ledet Telia Norge fra å være et rent mobilselskap med noen hundre ansatte og syv milliarder i omsetning i 2014 til flere tusen medarbeidere, 14 milliarder i omsetning. Det har skjedd etter oppkjøp av kabel-, tv- og fiberselskapet Get og mobilselskapet Phonero. I tredje kvartal oppnådde Telia Norge et historisk sterkt driftsresultat.

«Nye utfordringer»

«Jeg har hatt en utrolig spennende tid i Telia», sier avtroppende administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge.
«Jeg har hatt en utrolig spennende tid i Telia», sier avtroppende administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge. (Foto: Per Thrana)

«Jeg har hatt en utrolig spennende tid i Telia, og er stolt av det teamet mitt og alle våre medarbeidere har fått til i den perioden jeg har ledet selskapet. Da jeg takket ja til jobben i 2015 var oppdraget relativt klart: bygg det nye Telia Norge. Den jobben blir selvfølgelig aldri helt ferdig, men vi har kommet langt på vei», sier Foss i pressemeldingen.

Han understreker at når Telia nå går over i en ny fase var det naturlig for ham å gjøre opp status.

«og enden på visa ble at jeg ønsker å søke nye utfordringer utenfor Telia», sier Foss i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.