Håkon Bertheussen (37) laget det Scrabble-lignende ordspillet Wordfeud som et hobbyprosjekt i 2010. To uker etter spillet var lansert sluttet han i jobben for å satse på heltid. Få år senere tok det fullstendig av.

Det gjorde Bertheussen til en mangemillionær.

Og millionene fortsetter å renne inn: Siden han lanserte Wordfeud for ti år siden har han tjent rundt 200 millioner kroner gjennom sitt private investeringsselskap Bertheussen Invest.

Egenkapitalen er nå på 150 millioner kroner.

Vanvittig lønnsomt

Det har ikke lykkes DN å få en kommentar fra Bertheussen. I et intervju i 2017 ønsket han ikke å prate om hva han gjør med millionene eller kommentere sine egne investeringer utenom at han hadde fått hjelp fra en rådgiver.

– Det er ikke penger som driver meg, så jeg tenker ikke så mye på det i det daglige, sa han da.

Inntektene fra Wordfeud kommer gjennom gründerens driftsselskap Bertheussen It. DN er ikke kjent med hvor stor del av omsetningen Wordfeud utgjør nå, men i 2017 sa Bertheussen at det fremdeles var Wordfeud som ga de store inntektene.

Det er imidlertid ubestridt at selskapet er vanvittig lønnsomt. De siste to årene har driftsmarginen ligger over 80 prosent.

Fra 2012 og frem til i dag har omsetningen i driftsselskapet passert en kvart milliard med et samlet resultat før skatt på 217 millioner kroner.

I fjor ble det overført 36 millioner kroner i utbytte til Bertheussens investeringsselskap.

Rekordresultat

Gjennom investeringsselskapet Bertheussen Invest tjente gründeren i fjor 49 millioner kroner før skatt. Aldri før har resultatet vært så høyt.

Regnskapet viser at han hadde 115 millioner kroner plassert i aksjer, obligasjoner og fond ved utgangen av 2019 – en økning på 26 millioner kroner fra året før.

Rundt seks millioner kroner var plassert i banken, mens gründeren i fjor tok ut 4,75 millioner kroner i utbytte.

Da DN snakket med Bertheussen for tre år siden, hadde han få klare råd til andre som ønsker å oppnå suksess med sin gründeridé:

– Jeg er dårlig på å gi fine små råd, men når det gjelder spill har jeg veldig tro på å spille mot andre så du får den virale effekten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.