Konsernsjef Terje Male i bilkonsernet Møller Mobility Group går av etter uenighet med styret om veien videre, ifølge en melding fredag.

– Med Terje Male ved roret har vi oppnådd store og viktige mål. Nå står vi ved et punkt der styret og konsernsjefen har ulike oppfatninger om hva som bør vektlegges i den videre realiseringen av strategien, og vi har derfor kommet til enighet med Terje Male om at tiden er inne for et lederskifte, sier styreleder Øyvind Schage Førde i Møller.

Male har arbeidet i Møller-konsernet i 20 år og tok over som konsernsjef i januar 2017. Før dette var han leder av importørselskapet Harald A. Møller as. Male har dessuten hatt en rekke ledende stillinger innenfor konsernets importør- og forhandlervirksomhet både i Norge og Baltikum. «Male har levert gode resultater i samtlige av disse stillingene», heter det.

Øyvind Schage Førde vil inntil videre fungere som arbeidende styreleder. Prosessen med å rekruttere ny konsernsjef pågår og ventes avklart i løpet av kort tid, ifølge selskapet.

– Vi står midt i en transportrevolusjon og en spennende tid der ny teknologi, nye løsninger og publikums forventninger til hva et selskap som vårt skal bidra med forandrer seg raskt. Her er det både utfordringer og store muligheter. Møller Mobility Group har en ambisiøs endringsstrategi, og den står fast, sier styrelederen. (DN Investor)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.