De to bankene har inngått en fusjonsavtale for å skape en velkapitalisert bank med en bred distribusjonsplattform og fullfinansierte vekstambisjoner.

Den nye banken vil få navnet Brabank.

Den sammenslåtte banken skal hente inn mellom 100 og 130 millioner kroner i frisk kapital der Brabanks største eier, flyarving Per Braathen, vil bidra med 100 millioner kroner.

Ønsker seg 10 mrd. i utlån om fem år

– Vi er veldig entusiastiske for å fusjonere med Brabank og skape en veldig sterk plattform for å fortsette veksten i det nordiske forbrukermarkedet, det vi ser attraktive muligheter sammen, sier Monobank-sjef Bent Gjendem.

Han sier at sammenslåingen vil gjøre den nye banken i stand til å nå målet om 10 milliarder i utlån ved utgangen av 2024 og en avkastning på 20 prosent på egenkapitalen på lang sikt.

Både Monobank og Brabank gikk på netto tap i fjerde kvartal i fjor.

Her er detaljene i avtalen:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Monobanks kapitalbase vil styrkes med mellom 320-350 millioner kroner fra Brabanks eksisterende kapitalbase.
  • Monobank vil hente 100-130 millioner kroner gjennom fire transjer. Per Braathens selskap Braganza ab vil bidra med 100 millioner kroner.
  • Brabanks aksjonærer vil motta 9,25 aksjer i Monobank for hver aksje i Brabank. Det representerer 34,3 prosent av de utestående aksjene etter fusjonen, men før kapitalinnhentingen.
  • Styrene i bankene har enstemmig anbefalt fusjonen.
  • Fusjonene er betinget godkjennelse fra både aksjonærer og myndighetene. Transaksjonen skal etter planen gjennomføres i andre kvartal 2019.
  • Bent Gjendem vil fortsette som administrerende direktør for den sammenslåtte banken. Hovedkontoret blir i Bergen.
  • Brabanks styreleder, Geir Stormorken, blir styreleder i den nye banken.
En podkast om bløff, bil og børs!

EU-presidenten: -Et eget sted i helvete for dem som gikk inn for brexit
Reaksjonene lot ikke vente på seg.
01:59
Publisert: