Den tidligere Premier League-spilleren Morten Gamst Pedersen har ifølge årsresultatet for sitt investeringsselskap tjent fire millioner kroner på børsen i fjor, en nedgang fra 10,5 millioner i samme periode året før.

Pedersen investerer i blant annet børsnoterte aksjer og eiendom gjennom sitt investeringsselskap Gamst Invest.

Resultatet før skatt endte på 3,9 millioner kroner, mot 10,5 millioner året før. Ifølge årsrapporten kommer det lavere resultatet fra en lavere verdiøkning på børsen.

– Vi gikk i pluss selv om det var et vanskelig år, sier onkel og styreleder i Gamst Invest, Olav Werner Pedersen.

– Året før gikk jo spesielt bra, så man kan ikke forvente det hvert år.

Ifølge Pedersen er fotballspilleren fornøyd med resultatet.

– Han syntes det gikk helt greit i fjor. Han driver også en del med eiendomsinvestering på sin side der han har gjort det bra.

Sikker vinner

År etter år har Tromsø-spilleren satset på det lille it-selskapet Itera, der fotballspilleren fra Finnmark har en beholdning på 2,2 millioner aksjer til en bokført verdi av 18,5 millioner kroner.

Aksjen har gitt uttelling hvert år, noe den også gjorde i fjor; i løpet av året steg den med 14,3 prosent.

– Vi endte med et brukbart overskudd selv om markedet var spesielt tungt i fjor. Så lenge selskapene kan levere overskudd og utbytte, kan vi kjøpe flere aksjer, sier Pedersen.

Den aksjen Gamst har satset nest mest i er ABG Sundal Collier, som har falt jevnt og trutt siden kursen nådde et vendepunkt i juni 2018. Til tross for dette endte likevel selskapet med et brukbart overskudd som overføres til selskapets egenkapital, som nå er på 22,7 millioner kroner.

I 2004 ble Vadsø-gutten solgt til den daværende Premier League-klubben Blackburn for 1,5 millioner pund. Lønnsslippene ble høyere, og året etter opprettet han investeringsselskapet Gamst Invest.

Han eier 80 prosent av selskapet, mens pappa Ernst Pedersen og onkel Olav Werner Pedersen eier ti prosent hver. Onkelen er også styreleder og kontaktperson for Gamst Invest, og forvalter samtidig pengene.

Eiendomsinvestor

Privat har Gamst Pedersen også bygd opp en portefølje innenfor eiendom. I Tromsø eier han en sjønær leilighet i Lanesbukta, som ble kjøpt for 3.185.000 kroner i 2004.

I Trondheim, hvor Gamst Pedersen spilte etter hjemkomsten fra profftiden i England og Tyrkia, sikret han seg i 2015 nok en sjønær leilighet, denne gangen med Nidelven som nærmeste nabo. Leiligheten ble kjøpt for 9.500.000 kroner.

I 2012 la han drøyt 17 millioner kroner på bordet for en leilighet på fasjonable Tjuvholmen i Oslo. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.