En vill børsoppgang på Stockholm-børsen for det svenske spillselskapet Cherry har gjort nordmannen Morten Klein til milliardær.

– Det føles bra. Det er bra å få igjen for arbeidet man legger ned, sier Klein.

Han har ingen planer om å realisere de enorme gevinstene på aksjebeholdningen, men er likevel glad for oppturen.

– Jeg har ikke solgt noen av aksjene i Cherry, og jeg har ikke planer om det heller. Dermed er dette bare papirpenger for meg, men det er alltid bra med dokumentasjon på at man gjør noe riktig, sier Klein.

Bygget opp eget spillselskap

Den tidligere håndballspilleren, bartenderen og poker-norgesmesteren er nest største eier i det svenske spillselskapet Cherry, som har vokst voldsomt etter oppkjøp av en rekke andre spillselskaper. Aksjekursen til Cherry har steget 48 prosent så langt i år, noe som har økt verdien på Kleins aksjer med rundt 300 millioner kroner.

Klein bygget opp Automatgruppen med Norgesautomaten.com og solgte dette selskapet til Cherry i 2010. Siden har markedsverdien på Cherry mer enn tidoblet seg og ligger nå på over 7 milliarder kroner.

«Verd over én milliard»

Klein eier 14,0 prosent av aksjene i spillselskapet, noe som gjør at han er verdt like over én milliard.

– Så du for deg hvor stort selskapet kom til å bli?

– Jeg har alltid hatt en egen visjon, men det er klart at de siste fem årene, da verdien til selskapet er blitt tidoblet, det er ekstremt bra. Det ligger en plan og mye hardt arbeid bak, forteller han.

Øker marginen i vekstperiode

Resultatet i første kvartal ble så godt at Cherry sendte ut et resultatvarsel på forhånd, altså et varsel om at resultatet ble bedre enn ventet. Normalt varsler selskaper bare når det kommer med dårlige nyheter.

– Vi leverte en margin på 28 prosent, noe som viser at det er mulig å vokse samtidig som man leverer gode resultater, sier Klein.

I samme periode året før var EBITDA-marginen på 15 prosent.

De siste to årene har selskapet nesten firedoblet inntektene til 681 millioner kroner nå i første kvartal, samtidig som marginen har økt.

Veksten har skjedd gjennom en rekke oppkjøp, blant annet av Comeon, spillselskapet som har hatt den tidligere fotballspilleren John Carew som ambassadør.

– Dette stammer fra tilbake i 2011, da vi la en strategi hvor vi skulle være en del av hele næringskjeden. Vi har gått inn i selskapet tidlig, og har på den måten bygget oss store og sterke, sier Klein.

Pluss 67 prosent i Oslo

Klein er største aksjonær også i selskapet River Igaming, som er notert på den litt mindre plattformen Merkur Market i Oslo. Klein har en eierandel på 25,5 prosent, like mye som den tidligere stjernemegleren Ketil Skorstads Tigerstaden og Kristian Lundkvists Middelborg. Siden selskapet ble børsnotert har aksjen steget 67 prosent, og de tre har nå aksjer for oppunder 120 millioner kroner hver i det lille spillselskapet.(Vilkår)