I januar endret eiendomsarvingene Joachim Sandvold (33) og Betine Erla Sandvold (34) fra norsk til sveitsisk postadresse.

Nå har de også utvandret til Sveits, ifølge Folkeregisteret.

Den nye adressen er i området Wilen bei Wollerau i Sveits, som ligger i utkanten av storbyen Zürich, ved innsjøen Zürichsee. Begge ble registrert som utvandret 17. januar i år.

Dette er samme område Jan Haudemann-Andersens datter Alexandra nettopp har flyttet til.

Joachim Sandvold i Sandvold Holding. Bildet er fra 2017.
Joachim Sandvold i Sandvold Holding. Bildet er fra 2017. (Foto: Privat)

Joachim Sandvold, sønn av Bik Bok-klesgründer Kenneth Sandvold (69), er daglig leder i eiendomsselskapet Sandvoldgruppen as. Han hadde i 2021 en ligningsformue på 140 millioner kroner.

Hans ektefelle, Betine Erla Sandvold, datter av eiendomsmilliardær Kim Erla, hadde en ligningsformue på 280 millioner kroner i 2021. Erla Sandvold sitter som styremedlem i en rekke av Erla Eiendom Holding as' datterselskaper, og eide per 2021 en post på 44,8 prosent av morselskapet.

Paret hadde til sammen en ligningsformue på 420 millioner kroner i 2021.

DN var i kontakt med familien Sandvold da de endret til postadresse i Sveits, men de ønsket ikke å uttale seg i forbindelse med den saken.

Flytter nær familie

Ekteparet har allerede nær familie boende i Sveits.

I slutten av oktober 2022 ble det kjent at Betine Erla Sandvolds far, og eiendomsmilliardær, Kim Erla, hadde flyttet til Sveits sammen med kona Solveig. Kim Erlas nye postadresse er i samme område som Sandvold-parets adresse – Wilen bei Wollerau.

Joachim Sandvolds søster, Rikke Sandvold, endret adresse til Kilchberg i utkanten av Zürich i september i fjor. Ifølge Google Maps er dette omtrent en 18 minutters kjøretur fra Sandvold-parets nye adresse.

Rikke Sandvold hadde en ligningsformue på 131 millioner kroner i 2021.

Enorme verdier

Samlet står Sandvold-paret med familie for enorme formuer, som har forsvunnet ut av Norge det siste halve året.

I siste utgave av Kapitals liste over Norges 400 rikeste, anslås Kim Erlas formue til 4,95 milliarder kroner, mens Sandvold-familiens formue anslås til 2,2 milliarder kroner.

DN har ikke lykkes med å få en kommentar fra Joachim Sandvold fredag.

Det siste året har flere titall formuende nordmenn flyttet til Sveits. Ligningsformuer på til sammen over 38 milliarder kroner har forsvunnet ut av Norge – det samme med over 900 millioner i skattekroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.