Ifølge Reuters har Paypal Holdings, som eier betalingsnettstedet Paypal, nå begitt seg på kryptobølgen ved å la sine kunder handle kryptovaluta via selskapets betalingstjenester.

Bitcoin stiger 3,6 prosent til 12.360 amerikanske dollar onsdag – som er årsrekord for den populære kryptovalutaen.

I tillegg skal selskapet legge opp til at kundene skal kunne bruke kryptovaluta til å kjøpe varer og tjenester fra tidlig 2021.

Paypal håper tjenesten vil oppmuntre til global bruk av virtuelle mynter og forberede nettverket for nye digitale valutaer som kan utvikles av sentralbanker og selskaper, sa president og administrerende direktør Dan Schulman i et intervju med Reuters.

– Vi jobber med sentralbanker og tenker på alle former for digitale valutaer og hvordan Paypal kan spille en rolle, sa han ifølge Reuters.

De amerikanske kundene kommer først i rekken av dem som kan kjøpe, selge og spare kryptovaluta via Paypal i løpet av de kommende ukene, men selskapet melder at det skal utvide ordningen til «enkelte land» i løpet av første halvdel av 2021.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.