Frode Foss går av som finansdirektør i Norwegian Air Shuttle og det er tydelig på kursfallet at han er verdsatt av aksjonærene. Analytikere trekker frem at det skaper usikkerhet i aksjen.

Norwegian Air Shuttle annonserte torsdag at finansdirektør Frode Foss går av, og at IR-ansvarlig Tore Østby blir konstituert finansdirektør. Selskapet la også frem trafikktall for juni torsdag før børsåpning.

Analytiker Jo Erlend Korsvold i SEB mener at Frode Foss er godt ansett.

– Det er tydelig på kursfallet at Foss har vært verdsatt av aksjonærene, sier han til TDN Finans.

Kontroll på gjeldssituasjonen 

Videre sier Korsvold at Foss har vært en kjempedyktig finansdirektør for Norwegian.

– Han har hatt god kontroll på gjeldssituasjonen i selskapet, som er en akilleshæl for Norwegian som har høy gjeldseksponering. Han har vært en nøkkelperson i 15 år, og hatt stålkontroll på finanssituasjonen, sier han.

Analytiker Hans-Marius Ludvigsen i Swedbank vil ikke spekulere i om det er merkelig at Foss slutter, men sier at det skaper usikkerhet i aksjen.

– Å gjøre en god jobb som finansdirektør i Norwegian gjennom 15 år har sikkert kostet både tid og krefter, sier Ludvigsen, og fremhever at Norwegian de seneste 15 årene har blitt et mye større selskap og at dette gjør signifikansen av at én person går blir relativt mindre.

– Udramatiske 

Når det gjelder trafikktallene mener Korsvold at kapasitetsveksten var på den svake siden, mens yielden og kabinfaktoren var på om lag linje med det SEB ventet.

– Det treffer topplinje-estimater at kapasitetsveksten er svak i sommermånedene da det er månedene med best inntjening, sier han.

Ludvigsen mener at trafikktallene var relativt nøytrale.

– Avvikene i både kabinfaktoren og yielden er ganske nøytrale og udramatiske i mine øyne, sier han.

Norwegian Air Shuttle faller 8,4 prosent til 222 kroner torsdag, og er den desidert mest omsatte aksjen på Oslo Børs.(Vilkår)

Slik får du gode feriebilder: Fotografens tips til fotografering med mobilen
DNs fotograf Aleksander Nordahl gir deg sine beste tips for fotografering med mobilen.
04:22
Publisert: