Hydrogenselskapet Nel inngikk i midten av juni i fjor en rammeavtale på rundt 3,5 milliarder kroner med H2V Products.

De to selskapene inngikk en rammeavtale om levering av design, bygging og vedlikehold av nøkkelferdige hydrogenproduksjonsanlegg i Frankrike. Det første hydrogenanlegget med produksjonskapasitet på 100 megawatt hadde en verdi på 450 millioner kroner, og avtalen gjaldt også ytterligere seks anlegg, med en total kapasitet på 700 megawatt.

H2V Product er et datterselskap av Alain Samson-eide Samfi-Invest.

Skuffet over svak fremgang

Nå har Nel bestemt å stoppe videre arbeid knyttet til kontraktsamarbeidet, ifølge en melding tirsdag morgen. Det på bakgrunn av at H2V har hatt begrenset fremgang og ikke vært i stand til å sikre prosjektfinansiering, ifølge administrerende direktør Jon André Løkke.

– Nel opplever en signifikant global interesse for hydrogenløsningen på tvers av industrier og vil bruke sine ressurser på andre prosjekter av høy verdi, heter det i meldingen.

Nel har ifølge meldingen tirsdag blant annet blitt lovet forhåndsbetaling og endelige avtaler over flere måneder, men H2V har ikke vært i stand til å levere i henhold til avtaler og betingelser.

Påvirker ikke ordreboken

Nel-sjef Løkke kalte det en milepæl for selskapet da avtalen ble kjent i fjor, og var svært fornøyd.

– Dette er det største produksjonsprosjektet for hydrogengass noensinne, sa Løkke i børsmeldingen.

Nels tidligere rapporterte ordrebok på 465 millioner kroner ved slutten av fjoråret vil ikke bli påvirket av beslutningen.

Tirsdag ble det også kjent at Nel har mottatt en kjøpsordre verd 5,5 millioner dollar for hydrogenstasjoner fra Nikola Motor Company.(Vilkår)

Artig og lekker suv fra BMW
BMWs ferskeste modell X2 er trangere enn X1, men kjører bedre.
02:37
Publisert: