Etter Nels kvartalspresentasjon torsdag, nedjusterer flere meglerhus sine kursmål for selskapet fredag. Norne er de eneste som oppjusterer.

I kvartalsrapporten fremkom det at inntektene endte på 229 millioner kroner og driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) endte på minus 113 millioner kroner.

På forhånd var det ventet inntekter på 183 millioner kroner og et negativt driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 120,3 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av Bloomberg.

Ordrereserven krympet fra 1,08 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal til 1,01 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Etter at aksjekursen steg over 20 prosent torsdag, har aksjen igjen dalt 10 prosent fredag ettermiddag.

Nedgang i ordrereserven skaper bekymring

Til tross for at Nels omsetning både slo estimatet til Sparebank 1 Markets og konsensusestimatet, gjør økte kostnader at driftsresultatet kom inn omtrent der meglerhuset forventet. De synes nedgangen i ordrereservene fra forrige kvartal er bekymringsfull.

Deres estimater antar for øyeblikket en samlet omsetning på 1,5 ganger nåværende ordrebok innen utgangen av 2022, men i en oppdatering fredag skriver meglerhuset at dette er for høyt med mindre ordreinngangen øker kraftig i løpet av de kommende månedene.

Sparebank 1 Markets gjentar sin salgsanbefaling og kursmålet på 8 kroner per aksje. Imidlertid ber de investorer med shortposisjoner være forsiktige ved inngangen av første kvartal, da en finansieringsbeslutning fra Important Projects of Common European Interest (IPCEI) vil bli ferdigstilt, som kan gi økt ordreinngang. IPCEI er innovative prosjekter på utvalgte industrielle områder som krever koordinert grenseoverskridende innsats. Prosjektene skal fremme investeringer i Europa og på sikt styrke Europas konkurranseevne.

Til DN sa analytiker Thomas Dowling Næss i Sparebank 1 Markets at tallene fra kvartalsoppdateringen ikke var særlig oppløftende med tanke på at ordrereservene var ned.

– Først av alt leverer Nel bedre topplinje enn ventet, EBITDA er litt over våre estimater og litt under konsensus. Men det er viktig å huske på at konsensus har kommet mye ned, så alt i alt ikke veldig oppløftende tall med tanke på at ordrereserven er ned, sa Dowling Næss torsdag.

Flere meglerhus nedjusterer kursmål

Også DNB Markets gjentar salgsanbefaling, og skriver i en oppdatering at oppgangen på 21 prosent etter en nøytral kvartalsrapport skyldes shortinndekninger og enkelte aktørers begeistring for omsetningen.

Fredag ettermiddag handels aksjen for rett over 15 kroner. Det priser selskapet til en markedsverdi på 22 milliarder kroner.

DNB kutter i sine estimater for 2022 på grunn av mangel på nåværende ordrer og i 2023-estimatet basert på «generell treghet» i hydrogensegmentet, og nedjusterer sitt kursmål til 9 kroner per aksje fra tidligere 10 kroner pr aksje.

Ifølge en oppdatering fra Pareto Securities fredag, gjør den gode omsetningen og det fortsatt trege ordreinntaket at de forholder seg relativt nøytrale til kvartalsrapporten. Pareto gjentar sin salgsanbefaling og senker kursmålet til 7 kroner per aksje fra tidligere 8 kroner per aksje.

Norne skriver i en oppdatering, at tredjekvartalsrapporten til Nel var solid, med gode salgsinntekter og beroligende kommentarer på fremtidsutsiktene. Norne mener Nel er i god posisjon til å få en stor andel større kontrakter, men at det kan ta tid før de materialiserer seg. Imidlertid mener Norne at Nel har råd til å vente på disse prosjektene, med 2,9 milliarder kroner i kontanter ved utgangen av tredje kvartal.

Norne hever kursmålet til 22 kroner pr aksje, fra tidligere 20 kroner per aksje, og gjentar kjøpsanbefaling.

Berenberg gjentar også sin kjøpsanbefaling av selskapet, og nedjusterer sitt kursmål til 21 kroner pr aksje, fra tidligere 23 kroner pr aksje. I en oppdatering fredag skriver de at de forventer at større prosjekter og kontrakter realiseres i løpet av 2022, til tross for at 2021 har vært et tregt år for ordreinnganger i hydrogensektoren.

I likhet med Norne, bemerker Berenberg den markante økningen i mulige prosjekter, som ifølge Nel har en verdi på seks milliarder dollar. Dette er omtrent en dobling av verdien Nel opplyste om på kapitalmarkedsdagen i januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.