Hydrogenselskapet Nel har gjort en rettet på 65 millioner nye aksjer til kurs 2,72 kroner aksjen, opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag.

Tirsdag handles aksjen til oppunder 2,9 kroner etter å ha falt to dager på rad. 

Selskapet hentet 177 millioner kroner i emisjonen, der aksjene ble utstedt til en kurs på 2,72 kroner. Emisjonen var ifølge selskapet betydelig overtegnet. 

– Slik jeg oppfattet var det stor interesse. Det tok ikke mange minutter før boken var fulltegnet, sier administrerende direktør Jon André Løkke i Nel til DN.

Blar opp for konkurrent

Mandag annonserte selskapet at det blar opp over en halv milliard kroner for det amerikanske hydrogenteknologiselskapet Proton Energy Systems. Avtalen vil skape verdens største hydrogenelektrolyseselskap med et globalt fotavtrykk, ifølge meldingen fra Nel mandag.

– Vi er fornøyd med at vi har fått drahjelp fra våre eksisterende og nye aksjonærer. Vi mener dette oppkjøpet er fornuftig. Vi er komplementære og har egentlig ikke konkurrert mye i samme marked – dermed ser vi svært liten grad av kannibalisering, sier han om oppkjøpet. 

Vederlaget i det planlagte oppkjøpet vil være 20 millioner dollar i kontanter og nye Nel-aksjer i like store avdrag etter 12 måneder og 24 måneder til en avtalt aksjekurs på 2,72 kroner.

Transaksjonen ventes å være endelig i andre kvartal 2017, og vil være gjenstand for ordinær betingelser, inklusive eventuelle offentlige godkjennelser.

Aksjer for 100. mill

I tirsdagens emisjon får flere innsidere i selskapet tildelt nye aksjer. 

  • Investor Øystein Stray Spetalen, som er styremedlem i selskapet, får 3,16 millioner aksjer i selskapet, som tar hans beholdning til 36,4 millioner aksjer. Disse aksjene har en markedsverdi tirsdag på like over 100 millioner kroner. 
  • Styremedlem Jan Chr. Opsahl får 1,43 millioner aksjer i selskapet, som tar hans beholdning til 16,4 millioner aksjer.
  • H2 Holding, som kontrolleres av en rekke medlemmer av selskapets ledelse, får tildelt 650.000 aksjer. Det tar selskapets beholdning til 127,4 millioner aksjer.

Han er positiv til at Spetalen og selskapets ledelse bidrar i emisjonen.

– De fleste vil tolke det som positivt. Det er hyggelig at våre store aksjonærer støtter denne transaksjonen, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Sony Super Slomo Demo
Sony viser frem sin nye super saktefilm og automatiske bildefunksjon.
01:59
Publisert: