September var en turbulent måned for hydrogenselskapet Nel. Ved inngangen av måneden hadde aksjekursen steget over 145 prosent i løpet av året, mye takket være at selskapet hadde fått på plass flere avtaler med Nikola Motors, hvis forretningsmodell er å produsere bilmotorer som går på hydrogen.

10. september smalt det imidlertid. Hindenburg Research, som for øvrig har en shortposisjon i Nikola, offentliggjorde en rapport der det ble hevdet at Nikola er en svindel, og at selskapets ledelse har overdrevet i beskrivelsene av test-truckene sine, for å få investorer om bord.

Siden rapporten har Nel-aksjen falt over 20 prosent.

Mest omsatt hos Nordnet

I en pressemelding mandag skriver meglerhuset Nordnet at aktive profesjonelle kunder, såkalte daytradere handlet aksjer for om lag syv milliarder kroner i september. Den klart mest omsatte aksjen var Nel, som sto for over en milliard kroner av omsetningen i september.

Nordnet trekker også frem Quantafuel og Stillfront Group, som ble handlet for henholdsvis 833 og 620 millioner.

–Etter noen rolige sommermåneder ser vi nå helt klart i disse tallene at de profesjonelle kundene er tilbake på jobb. Dette i tillegg til at september har vært preget av mange enkelthendelser som igjen har ført til store utslag i enkeltpapirer, forklarer en nesten dobling i omsetningen for september måned kontra august, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet i meldingen.

Børsraketten Quantafuel, som omdanner avfallsplast til olje, hadde på sitt meste firedoblet markedsverdien siden selskapet ble notert på Merkur Market i februar. Aksjekursen har riktignok falt noe siden toppunktet 10. september, men er fortsatt en av årets klare vekstvinnere.

«Kalddusj i teknologisektoren»

Både i Norge og i verden for øvrig har teknologiselskaper opplevd en voldsom verdivekst siden aksjemarkedet nådde bunnen i mars, som følge av koronakrisen.

Nordnet skriver imidlertid at september har vært verre.

– Ser man derimot på det brede markedet har man i september fått en ordentlig kalddusj i teknologisektoren, sier Johannesen.

I USA steg teknologiindeksen Nasdaq Composite 75 prosent fra 20. mars til 2. september, men har siden den gang falt over åtte prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.