Det gikk allerede nedoverbakke på børsen for den populære strømmetjenesten Netflix. Fra midten av november hadde aksjen mer eller mindre falt sammenhengende, men etter tallslipp forrige uke gikk det virkelig ille.

Dagen etter at Netflix la frem resultater og skuffende abonnementsvekst, krakket aksjen mer enn 20 prosent. Flere hundre milliarder kroner av markedsverdien skyllet bort på få timer. Siden har den fortsatt å falle. Aksjen er nesten halvert fra toppen i november i fjor.

Nå rykker hedgefondtoppen Bill Ackman inn med milliarder i strømmegiganten.

Netflix har opplevd en voldsom nedtur den siste tiden.
Netflix har opplevd en voldsom nedtur den siste tiden. (Foto: Mikaela Berg)

Blant de største

«Mange av våre beste investeringer har kommet når andre investorer, med korte tidshorisonter, avskriver gode selskaper som har ekstraordinært attraktive priser når man har en langsiktig horisont», skriver Ackman i et brev til kunder og investorer av hans hedgefond Pershing Square.

Flere amerikanske medier har omtalt nyheten, deriblant Financial Times.

Pershing-fondet har aldri eid Netflix tidligere. Ackman skriver at de begynte å hamstre Netflix-aksjer forrige fredag, og at de nå eier mer enn 3,1 millioner aksjer i strømmetjenesten, hvilket gjør at fondet er blant de 20. største aksjonærene.

«Vi begynte å analysere Netflix i forbindelse med vår investering i Universal Music Group (UMG), så vi var forberedt da aksjen falt bratt forrige fredag», skriver Ackman, som gikk inn i UMG i august i fjor.

Legger man dagens aksjekurs til grunn, har fondet aksjer i Netflix for 1,1 milliarder dollar, tilsvarende ti milliarder kroner.

Tror på økte marginer

Ackmans kjernefond har til sammen rundt 17 milliarder dollar under forvaltning. Det gjør Netflix-veddemålet til en ikke helt ubetydelig post. Kjøpet ble finansiert ved at fondet solgte mesteparten av en rentesikringsposisjon det hadde.

I brevet skriver Ackman at de er interessert i Netflix på grunn av strømmetjenestens størrelse som, ifølge investoren, har potensial til å tiltrekke seg abonnenter og deretter ta høyere priser. Han mener videre at Netflix kan stå imot konkurranse og øke marginene med selskapets kommende film- og serieinnhold.

De siste fem årene har Netflix steget rundt 150 prosent på New York-børsen.

Kampen om globalt strømmeherredømme: – Går lokalt og originalt
– Netflix har investert over en milliard dollar i sørkoreanske originalserier. I racet for globalt strømmeherredømme har Netflix-suksesser som «Squid Game» gitt selskapet et forsprang i Asia. Bloombergs Shirley Zhao forklarer.
02:48
Publisert:

Dristig

Ackman er en av de mest profilerte investorene og hedgefondlederne på Wall Street, og god for 3,1 milliarder dollar, ifølge Forbes. Han er kjent som en aktivistinvestor, jevnlig i konfrontasjoner med andre investorer, og har tjent en formue på dristige aksjeveddemål, men også tapt store summer. Blant annet da han tok tap på flere milliarder i farmasiselskapet Valeant.

Han er også kjent for å ha satset tungt på å shorte Herbalife-aksjen, mens milliardær Carl Icahn valgte å kjøpe en stor aksjepost i kosttilskuddsselskapet. Ackman måtte til slutt kaste inn håndkleet og dekke inn shorten, ifølge Wall Street Journal med et tap på flere hundre millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.