I sin siste kvartalsrapport før konkurrentene Disney+ og Apple+ gjør sitt inntog i streamingbransjen, dro det amerikanske streamingselskapet Netflix inn 6,8 millioner nye abonnenter i tredje kvartal etter et skuffende andre kvartal. Det ble ved halvåret ventet at det ville bli 7 millioner nye abonnenter i tredje kvartal, og selskapet har nå mål om å nå 7,4 millioner nye abonnenter før slutten av året.

Tredje kvartal blir dermed det andre kvartalet på rad der antallet nye abonnenter ikke innfrir forventningene.

Selskapet fikk et resultat per aksje i første kvartal på 1,47 dollar mot 0,89 dollar i samme periode året før.

Aksjen er umiddelbart opp syv prosent i etterhandelen onsdag kveld.

Omsetningen endte på 5,2 milliarder dollar mot 4,0 milliarder i samme periode året før, en økning på 31 prosent.

Inntektene havnet på 665 millioner dollar mot 403 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Netflix venter ifølge et brev til investorene at selskaper har som mål å nå en økning i samlede inntekter på 30 prosent ved fjerde kvartal mot forrige år. Serier som The Crown, The Witcher, Klaus, The Irishman, The Two Popes skal bidra til å styrke inntektene i det kommende kvartalet.

Venter mild motvind fra konkurrentene

Våren 2020 kommer også konkurrentene Peacock og HBO Max på banen, noe som kan påvirke markedet.

– De kommende tjenestene som Disney+, Apple TV+, HBO Max og Peacock er økt konkurranse, men vi er alle små sammenlignet med lineær tv, skriver Netflix.

Netflix skriver også at lanseringen av de nye streamingtjenestene vil bli «støyende», og utelukker ikke at det kan oppstå «mild motvind» i inntektsveksten på kort sikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.