– Børsgruppen vil gi praktisk erfaring med porteføljeforvaltning og innsikt i hvordan drive et fond. Dette mener vi vil bidra til å øke kvinners interesse for finansfaget og finansbransjen, noe vi ser det er et stort behov for, sier NHH-student Lisa Naustdal, som er leder for børsklubben.

Naustdal starter børsgruppen Femme Forvaltning sammen med syv andre medstudenter for å øke kvinneandelen i finansbransjen. Klubben skal være eksklusiv for kvinner. Årsaken er at de håper det vil gjøre det lettere for kvinner å bli med.

– Vi er alle studenter ved NHH, og vi synes finans er interessant, men vi mangler et miljø for jenter. Vi ser at det er et behov for å skape en gruppe for kvinner der terskelen for å bryne seg på problemstillinger innen finans er lav, sier Naustdal.

«Vi skal prøve og feile»

Ideen om klubben startet da Naustdal og fire andre av jentene i klubben hadde internship hos DNB Markets i sommer.

– Der var det en som kom med ideen til oss, og siden har vi jobbet med å opprette klubben på NHH, sier Naustdal.

Hun forteller til DN at Femme Forvaltning har fått god respons fra Institutt for finans ved NHH, DNB og fra medstudenter – både mannlige og kvinnelige.

Målet til klubben skal være å oppnå størst mulig avkastning på investeringene de gjør, men Naustdal venter ikke at medlemmene skal være eksperter når de blir med i klubben, men de må være motiverte til å lære.

– I januar starter arbeidet med å rekruttere medlemmer til klubben. Vi skal også arrangere kurs og eventer. Dette skal være en læringsarena, hvor det er rom for å prøve og feile, sier hun.

Eventuell avkastning på investeringene skal gå tilbake til gruppen, og benyttes til å øke interessen for finans på NHH.

– Det kreves ikke at medlemmene investerer egne penger for å være med. Til å begynne med skal vi investere midlene fra DNB. På sikt vil vi vurdere å opprette en aksjespareklubb som speiler investeringene til fondet, hvor de som ønsker kan investere egne penger, sier Naustdal.

Har fått 200.000 kroner fra DNB

DNB har gitt børsklubben 200.000 kroner i startkapital. Selskapet er klubbens hovedsponsor, og skal gi studentene opplæring, veiledning og innspill til investeringsstrategier.

– I DNB har vi en god blanding av kvinner og menn, men innen investeringer og børs, er mannsdominansen stor. De fleste av kundene som investerer i aksjer er menn, og slik har det også være blant dem som ønsker å jobbe innen feltet. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Line Bakke, fagansvarlig for likestilling og mangfold i DNB i en pressemelding fra NHH.

Bakke mener børsklubben kan bidra til å øke kvinneandelen i finansbransjen.

– Når vi skal ansette de flinkeste folkene, nytter det ikke å henvende seg til halve befolkningen. Dette er et tiltak som vi håper skal bli en trygg og god læringsarena, og ikke minst bidra til å øke nysgjerrigheten for finans, sier Bakke.

Jøril Mæland, førsteamanuensis ved Institutt for finans ved NHH har stor tro på at børsklubben kan bidra til at flere kvinnelige studenter velger finans.

– Vi trenger flere kvinner i finans, og dette er et flott tiltak i den retning. Jeg håper og tror børsklubben vil gi økt kunnskap om faget og inspirere flere til å velge finans som karrierevei. Finans er et spennende og samfunnsnyttig fag – det bidrar til økonomisk vekst, sier hun i en pressemelding fra NHH. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik må du kle deg for å padle kajakk hele året
00:00
Publisert: