Norges største arbeidsgiverorganisasjon og finansbransjens største interesseorganisasjon vil slå seg sammen.

Det bekreftet NHO og Finans Norge overfor DN fredag.

– NHO og Finans Norge er blitt enige om å gå i forhandlinger om mulighetene for at Finans Norge blir en ny landsforening i NHO-fellesskapet, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO.

Det var E24 som meldte om forhandlingene først.

Gjensidig avhengig

– Finansnæringen og resten av norsk næringsliv veves stadig tettere sammen, er gjensidig avhengig av hverandre og har felles interesser på de fleste områder, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Finans Norge er finansnæringens hovedorganisasjon og representerer om lag 240 finansbedrifter med 50.000 ansatte. Nå vil altså organisasjonen slå seg sammen med NHO for å samle kreftene.

Leder av Finans Norge, Idar Kreutzer.
Leder av Finans Norge, Idar Kreutzer. (Foto: Gorm K. Gaare)

Samtidig understreker Kreutzer at en beslutning ennå ikke er tatt.

– Beslutningen er ikke tatt, men vår felles ambisjon er å ha en anbefaling klar før sommeren. Deretter er det opp til Finans Norges årsmøte å godkjenne en forespørsel til NHO, og opp til NHO sitt styre å godkjenne dette, sier Kreutzer.

– Vil styrke medlemstilbudet

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) representerer over 30.000 medlemsbedrifter med til sammen over 590.000 årsverk. Organisasjonens medlemmer spenner fra små familieeide bedrifter til multinasjonale selskaper i de fleste bransjer vi har i Norge.

Sektorspesifikke arbeidsgiver- og interesseorganisasjoner som Norsk olje og gass og Energi Norge er også med i NHO.

Almlid mener at finansnæringen, gjennom Finans Norge, har en naturlig plass i NHO, og mye å tilføre organisasjonen.

– NHO og Finans Norge har hver for seg kompetanse, innsikt og medlemstjenester, og det vil styrke medlemstilbudet å dele og utvikle dette videre sammen. Gjennom de siste to årene har vi samarbeidet på en rekke områder nasjonalt og regionalt, og vist hva vi kan oppnå i fellesskap – bygget relasjoner, påvirket politikk og vist vei sammen, sier Almlid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.