– Jeg er veldig fornøyd med all innsatsen som er lagt ned, også er jeg fornøyd med det vi ser på abonnementssiden og digitalisering. Samtidig har det vært et krevende kvartal for annonse- og eventmarkedet, først med covid og senere den geopolitiske situasjonen.

Det sier konsernsjef Trond Sundnes i NHST Media Group etter at konsernet har lagt frem tallene for første kvartal 2022.

NHST Media Group er eid av NHST Holding, og består av publikasjonene Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Europower, TradeWinds, Upstream, Recharge og IntraFish.

Krigen har skapt usikkerhet

Mediedivisjonen endte med et ebitda-resultat – altså resultat før renter, skatt, nedskrivninger og avskrivninger – på minus 3,1 millioner kroner. Det er en nedgang fra samme periode året før, da ebitda endte på 1,3 millioner kroner.

Sundnes forklarer at krigen i Ukraina blant annet har skapt stor usikkerhet rundt annonseinntektene for mediekonsernet.

– Når krigen kom så var det en del annonsører som vi tror utsatte kampanjer, og så har vi hatt noen kanselleringer, sier Sundnes.

NHST-konsernet har etter en omstrukturering i fjor nå to hoveddeler: NHST Media Group og NHST Marketing Technologies.

Resultat før skatt i NHST Holding, som eier NHST Media Group og NHST Marketing Technologies, endte med minus 28,5 millioner kroner, betydelig ned fra samme kvartal året før da resultat før skatt endte på minus 19,2 millioner kroner.

Mister for mange kunder

NHST Marketing Technologies, som består av virksomhetene Mynewsdesk og Mention Solutions, endte med en ebitda på minus 4,8 millioner kroner. Det er en nedgang fra samme periode året før, da ebitda endte på minus tre millioner kroner.

Thomas Falck kom inn som sjef i NHST Marketing Technologies ved årsskiftet. Han viser til at driften har vært preget av korona i starten av året, samt krigen i Ukraina. Fremover skal divisjonen bruke tid på å beholde eksisterende kunder.

– Vi har noen utfordringer i vår verden knyttet til kundeavgang (på fagspråket kalt «churn», red.anm.) Vi vinner mange nye kunder, men vi mister litt for mange av de gamle. Hovedfokuset for oss nå er å redusere churn i begge virksomheter, sier Falck.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.