Norsk Hydro gjennomførte torsdag kjøpet av Vales gjenværende aksjepost i brasilianske Mineração Paragominas for netto 113 millioner dollar, opplyses det i en melding fredag.

Transaksjonen utgjør andre og siste del i kjøps-/salgsavtalene for Paragominas, som ble inngått i 2011 i forbindelse med Hydros oppkjøp av majoriteten av Vales aluminiumvirksomhet i Brasil. Hydro eier nå 100 prosent av aksjene i Paragominas.

Hydro betaler 113 millioner dollar for aksjeposten. Prisen er etter justeringer som har oppstått etter fullføring av utestående kontraktsfestede avtaler med Vale.

Hydro venter at transaksjonen vil ha en positiv effekt på omlag 45 millioner dollar på resultatet for fjerde kvartal i virksomhetsområdet Bauksitt & Alumina, hvorav 30 millioner dollar vil være ekskludert fra det underliggende driftsresultatet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skodas smarte løsning
Skoda Kodiaq kommer til Norge i mars. Sjekk den nye smarte løsningen for å unngå å skrape opp bilen ved siden av.
00:26
Publisert:
Se trailer: «Toni Erdmann»
01:30
Publisert: