Norsk robot-selskap henter penger hos norske milliardærer – vil på børs

Norsk selskap har utviklet og patentert verdens første autonome hjul, fått milliardærer inn på eiersiden og vurderer børsnotering. Rekordmange norske selskaper sikter seg inn mot børs.

– Eksisterende løsninger kan sammenlignes med en truck som henter en pall eller en tralle og frakter den til stedet den skal. Wheel.me gjør selve pallen eller trallen intelligent og til en robot, sier styreleder Walter Qvam (til venstre) i Wheel.me. Her med (fra venstre) gründer og toppsjef Atle Timenes, teknologidirektør Abyl Ikhsanov og salgssjef Nicky Noordhoek på kontoret ved Alexander Kiellands plass i Oslo.
– Eksisterende løsninger kan sammenlignes med en truck som henter en pall eller en tralle og frakter den til stedet den skal. Wheel.me gjør selve pallen eller trallen intelligent og til en robot, sier styreleder Walter Qvam (til venstre) i Wheel.me. Her med (fra venstre) gründer og toppsjef Atle Timenes, teknologidirektør Abyl Ikhsanov og salgssjef Nicky Noordhoek på kontoret ved Alexander Kiellands plass i Oslo.Foto: Elin Høyland
Publisert 2. February 2021, kl. 02.53Oppdatert 2. February 2021, kl. 13.53