Nicolai Tangen har ikke rukket å tiltre som sjef for nordmenns gigantiske pengebinge, før det stormer rundt den nye oljefondsjefen og ansettelsesprosessen i Norges Bank. I helgen publiserte VG en rekke artikler om et påkostet seminar i USA med mange norske samfunnstopper, arrangert og betalt av Tangen. Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted og statsråd Torbjørn Røe Isaksen var to av deltakerne på seminaret, som omfattet en rekke debatter, foredrag, samt underholdning.

Bedt om ikke å dele bilder

Tangen har sagt til VG at han betalte rundt en million dollar for Stings opptreden, tilsvarende over ni millioner kroner da seminaret foregikk i november ifjor. Deltakerne på seminaret hadde blitt oppfordret til ikke på dele bilder fra arrangementet i sosiale medier.

Nettavisen-gründer Odd Harald Hauge delte likevel en videosnutt, som viser den eksklusive intimkonserteren, på Instagram. Etter at både VG og DN tok kontakt om saken, ble videoen slettet. Hauge har ikke svart DN på spørsmål om hvorfor han slettet videoen, som han ikke ønsker publisert.

I filmklippet synger artisten Sting sin hit «Englishman in New York» for Nicolai Tangens gjester.

Omstridt arrangement

Flere av deltagerne på seminaret har blant annet vært referanser for Nicolai Tangen i ansettelsesprosessen. Seminaret har fått stor oppmerksomhet de siste dagene, og flere som var til stede har varslet at de nå vil betale Tangen for spanderingen.

Mandag fortalte DN at Tangen før han skulle på intervju for sjefsjobben i Oljefondet ba forgjengeren Yngve Slyngstad, som deltok på arrangementet, om et møte for å snakke om stillingen. Ifølge Norges Bank svarte ikke Slyngstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.