Mens Elon Musk har planer om å ta selskapet Tesla Inc av børs, klargjør deres kinesiske konkurrent, Nio, seg for å gå på børs i USA, skriver CNN.

Etter en twittermelding 7. august, der Musk skrev at han ønsker å gjøre Tesla privat, har aksjen svingt kraftig. Onsdag kveld kom nyheten om at Musks uttalelse skal granskes av det amerikanske finanstilsynet for å ha villedet investorer.

Midt i handelskrigen mellom USA og Kina, ønsker Teslas kinesiske konkurrent å hente 1,8 milliarder dollar for å kunne notere seg på New York-børsen. Navnet på selskapet i Kina er Weilai som betyr «en blå himmel kommer». Nio har allerede investorer med «dype lommer» skriver CNN. De kinesiske teknologiselskapene Tencent, og Baidu er inne i selskapet i tillegg til det amerikanske venturekapitalfirmaet Sequoia Capital.

Trosser handelskrigen

Handelskrigen mellom USA og Kina har hittil ført til innføringen av straffetoll på produkter mellom landene verd 72 milliarder dollar. Straffetollen ble innført 6. juli. Donald Trump har truet med ytterligere toll på varer til en verdi av 200 milliarder dollar. Likevel velger NIO nå å ta steget mot den amerikanske børsen.

Det kinesiske selskapet har en fordel Tesla ikke har. Nio mottar statsstøtte fra Kina på 7380 kroner per bil. Nio har tidligere fortalt sine investorer at det i løpet av de første ni månedene i 2018 går for salg av 20.000 og 30.000 biler. NIO startet leveringen av sine suv-er i juni. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Å være toppleder er toppidrett
Berit Svendsen, Skandinavia-sjef i Telenor, om å være toppleder i Telenor.
01:14
Publisert: