Fredag ettermiddag melder svenske Nordax at det nå eier 91,81 prosent av aksjene i Bank Norwegian. I september oppjusterte Nordax målet til 90 prosent, og er dermed nå klar for overtakelse. Med en kontroll over 90 prosent, får Nordax muligheten til å tvangsinnløse de gjenværende aksjonærene.

Tidligere fredag meldte Nordax å ha kjøpt over 3,44 millioner aksjer, og dermed kontrollere 89,08 prosent av Bank Norwegian. Budfristen har blitt forlenget flere ganger, og fredag meldte Nordax at den er forlenget en siste gang til 15.oktober klokken 16.30.

Den svenske banken har siden mars forsøkt å kjøpe Bank Norwegian. Nordax har kommet med flere bud på selskapet, og i starten av september oppjusterte banken målet fra to tredjedeler til 90 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.