På et styremøte i Nordea i ettermiddag, tok styret beslutningen om flytte selskapets hovedkontor fra Sverige til Finland.

Sveriges innføring av en såkalt resolusjonsavgift som skal brukes i tilfelle bankriser, har vært avgjørende for flyttingen. Helt siden svenske myndigheter kom med avgiftsforslaget i mars i år, har Nordea rast mot myndighetene og truet med å flytte ut av landet.

I dag gjorde de alvor av trusselen.

En milliard euro i gevinst

Nordea skriver i en pressemelding at de tror flyttingen vil gi et positiv regnskapseffekt på opp mot 1,1 milliarder euro. Hvis Nordea hadde blitt i Sverige vil økte krav fra myndighetene gitt en kraftig regning til storbanken.

« Flyttingen vil ikke medføre noen endringer på selskapets virksomhet i det nordiske markedet, og det vil heller ikke bli noen endringer for kundene", skriver selskapet i pressemeldingen onsdag ettermiddag.

Vil få samme regler som konkurrentene

Nordea skriver at kun et avgrenset antall ansatte vil bli påvirket, og at finanskonsernet vil fortsette å betale skatt i alle fire hjemmemarkedene.

– Styrets beslutning om å flytte hovedkontoret til Finland kommer etter et halvt års grundige undersøkelser og analyser av konkurranseforholdene og utfordringene Nordea står ovenfor. Vi ser flyttingen som et viktig strategisk grep for å posisjonere Nordea på samme nivå som våre europeiske konkurrenter. Like konkurranseforhold og forutsigbare reguleringer som tilbys av bankunionen er i Nordeas beste interesse, sier styreleder Bjørn Wahlroos i Nordea Bank. (Vilkår)

Opel Ampera-e manglet én ting for å få toppscore i kollisjonstest
Sammen med ni andre modeller har nå elbilen Opel Ampera-e blitt kollisjonstestet.
00:54
Publisert: