Visekonsernsjef og driftsdirektør Torsten Hagen Jørgensen og hr-direktør Karen Tobiassen forlater Nordea og trer ut av konsernledelsen, ifølge en melding tirsdag.

Begge fratrer med umiddelbar virkning.

– Et potensial som ikke er fullt utnyttet

Det skjer fem dager etter at Frank Vang-Jensen ble ansatt som ny konsernsjef i Nordea. Han har vært ansatt i Nordea siden 2017 da han startet som landssjef i Danmark og leder for privatmarked i landet. Året etter ble han forfremmet til leder for privatmarkedssatsning på konsernnivå.

– Nordea har et potensial som ikke er fullt utnyttet i dag. Vi må raskt og fortløpende skape nye inntekter og øke kostnadseffektiviteten. Og vi må jobbe videre med å utvikle kundeopplevelsen. Sammen med resten av konsernledelsen og de dedikerte medarbeiderne våre er jeg overbevist om at vi kan få ut Nordeas fulle potensial, sa Vang-Jensen da han ble ansatt forrige uke.

Frank Vang-Jensen har tidligere også vært konsernsjef i Handelsbanken, dog i en kort periode. Etter 17 måneder i jobben besluttet et enstemmig styre å erstatte Vang-Jensen.

– I 20 år har han hatt ulike stillinger og utført dem vel. Han har demonstrert sin kunnskap som en stor bankmann gjennom disse årene. Men den siste jobben ble for vanskelig. Han levde ikke opp til de krav som stilles av en konsernsjef i Handelsbanken. Han rakk rett og slett ikke opp. Jobben ble for stor, sa Handelsbankens styreleder Pär Boman på en pressekonferanse da.

«Inn i en ny fase»

Tirsdag skriver Nordea at banken nå har gått inn i en ny fase med «økt fokus på kundene, forbedret effektivitet og utvikling knyttet til regulatoriske spørsmål».

«I denne nye fasen vil Nordea forenkle styrings- og ledelsesstrukturen og fjerne den kombinerte rollen visekonsernsjef og Group COO (driftsdirektør)», heter det i meldingen.

Strukturen og utnevnelser på driftsdirektør-området vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, ifølge Nordea.

«Som et ledd i den nye fasen har det også blitt enighet om at CPO (hr-direktør), Karen Tobiasen, vil forlate Nordea. Hun trer ut av konsernledelsen med umiddelbar virkning, og jakten på en ny Chief People Officer begynner umiddelbart», skriver banken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.