Nordeas konsernsjef Casper von Koskull varslet 6000 færre ansatte innen fire år i konsernet. Norgessjef Snorre Storset vil ikke si noe konkret tall for kutt i Norge.

– Behovet for færre ansatte er ikke et mål i seg selv, men en konsekvens av den digitale utviklingen. Kundene bruker oss på en annen måte, og vi kan effektivisere mange prosesser. Da trenger vi færre ansatte. Det gjelder alle forretningsområder og alle land, så jeg kan ikke si et konkret tall for kutt i ansatte i Norge, sier Storset.

Og legger til:

– Det kommer an på i hvor stor grad automatiseringen og robotene har kommet inn på et område.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde den nordiske banken drøyt 31.900 ansatte.

Ser på alle avdelinger

Norske bankkunder er blant de mest digitaliserte i hele verden. Kan det bety at det vil kuttes mer i Norge enn i de andre nordiske landene?

– Det at norske kunder ligger langt fremme i å ta i bruk og akseptere ny teknologi, vil ikke føre til færre norske arbeidsplasser relativt til andre land. Vi jobber med prosesser på tvers av hele konsernet, sier Storset.

Vær varsom

Finansforbundets leder Pål Adrian Hellman oppfordrer Nordea-ledelsen til å bruke tilstrekkelig tid til gjennomføring av den annonserte nedbemanningsprosessen.

- Slike nyheter skaper nødvendigvis uro for ansatte i bedriften. Man blir usikker på om hva som vil skje fremover. Derfor er det viktig å få fakta på bordet og få vite hvordan Nordea Norge blir berørt, sier Hellman.

Hellman sier banken bør være varsom med å kvitte seg med viktig kompetanse.

- Kundene må være sikre på at de fortsatt vil få gode tjenester og rådgivere å snakke med, sier han.

Finansforbundet har drøyt 2000 medlemmer i Nordea Norge.

8000 nye kunder

Nordea Norge-sjef Snorre Storset er godt fornøyd med resultatet i Norge selv om inntektene utvikler seg flatt og kostnadene er stabile. Vi har lavere avsetning til tap. Det gjenspeiler god økonomi i Norge.

– Vi har en nettotilvekst på 8000 kunder i kvartalet, og opplever at vi har konkurransedyktige priser i markedet, sier Storset.

Nordea hadde en utlånsvekst på 2,1 prosent i kvartalet.(Vilkår)

Se hva som skjer når DNs journalist tester akselerasjonen på verdens raskeste stasjonsvogn
Mercedes-AMG E 63 S er avsindig rask. Samtidig er den diskret og byr på masse plass. Et perfekt kompromiss?
01:40
Publisert: