Nordea fikk et driftsresultat på 599 millioner euro i første kvartal 2020, fra et driftsresultat på 621 millioner euro i samme periode året før. På forhånd var det ventet et driftsresultat på 431 millioner euro, ifølge TDN Direkt.

Samlede driftsinntekter var på to milliarder euro – omtrent som ventet.

Tredobling av tap

Banken hadde i kvartalet utlånstap på 154 millioner euro, tilsvarende 1,7 milliarder kroner. Av dette er 120 millioner euro en ekstra avsetning etter vurdering fra ledelsen om å ta høyde for en sannsynlig snarlig økning i tap på utlån. En avsetning betyr at det settes penger til side for å dekke eventuelle fremtidige tap.

I første kvartal i fjor var Nordeas utlånstap på 42 millioner euro.

Bankens avsetninger var imidlertid langt lavere enn ventet. På forhånd var det ventet tapsavsetninger på 351 millioner euro, ifølge TDN Direkt.

Banken opplyser at utlånsporteføljen er godt diversifisert med lav eksponering mot bransjer som ventes å bli direkte berørt av koronaviruset.

– Vil få alvorlige økonomiske følger

– I første kvartal 2020 ble vi vitne til det globale utbruddet av covid-19, som berører oss alle. Pandemien har utviklet seg til en samfunnskrise og økonomisk krise som vil få alvorlige økonomiske følger og kan føre til strukturelle endringer i samfunnet på lang sikt, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen i en melding.

Han sier at banken har mottatt mer enn 60.000 søknader fra kundene om avdragsfrie perioder for lån.

– Bare i mars fikk vi forespørsler om kreditt tilsvarende mer enn 13 milliarder euro fra bedriftskundene våre, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.