Finanstilsynet i Luxembourg mener selskapene har brutt lover som skal forhindre hvitvasking av penger.

Ifølge Aftenposten får de ni institusjonene 2.012.000 euro, eller i overkant av 20 millioner norske kroner, i bot. DNB Luxembourgs bot er på 290.000 euro, rundt tre millioner norske kroner, ifølge Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon og marked i DNB.

Det er finanstilsynet CSSF i Luxembourg som har ilagt bøtene.

– CSSF har pekt på ett brudd de mener er alvorlig, og to som er mindre rutinebrudd. Det er svært detaljerte krav til dokumentasjon og rapportering for kundedata, men DNB skal alltid innfri disse reglene i alle land vi opererer, skriver Midteide i en epost til Aftenposten.

Han understreker at DNB etter Panama Papers har satt i gang flere tiltak for å styrken kampen mot hvitvasking.

– Når det blir avdekket feil i kundekontrollen vår, så har vi ikke gjort en god nok jobb. Vi kommer derfor til å akseptere boten.

En stor mengde dokumenter som kalles Panama Papers, ble lekket fra et advokatfirma i Panama i fjor vår. Dokumentene inneholder informasjon om et stort antall personer som har brukt selskaper i skatteparadiser for å unngå å betale skatt.(Vilkår)

Slik styrer sjeføkonomene sin egen økonomi
Øystein Dørum i NHO og Roger Bjørnstad i LO forteller om de beste rådene de har fått av kona, om egen pensjonssparing og om hva Norge ville vært uten oljepenger.
02:35
Publisert: