Nordea Bank Norge gjorde tilbakeføringer av tapsavsetninger på 239 millioner kroner i fjerde kvartal 2018. I samme kvartal i 2017 ble det tatt avsetninger til tap på 372 millioner kroner.

Det fremgår av Nordea Bank Norges kvartalsrapport onsdag.

– Omstillingen er ikke over, og mange har fortsatt tøffe tak foran seg. Vi har jobbet sammen med kunder over flere år nå, for å løse vanskelige situasjoner, og da er det også gledelig at flere begynner å se lysere tider, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge, ifølge TDN Direkt.

8500 nye privatkunder

Den annualiserte utlånsveksten til privatpersoner i fjerde kvartal var 7,4 prosent. Banken fikk 8500 nye privatkunder i kvartalet.

– Selv om vi så fallende priser i boligmarkedet i fjorårets siste måneder, opplevde vi stor tilstrømming av kunder. Aktiviteten har vært høy, med mange som ønsker og også benytter finansieringsbevis, sier Storset, ifølge TDN Direkt.

1900 nye bedriftskunder

Utlånsveksten til bedrifter ble 8,0 prosent annualisert i fjerde kvartal. Banken fikk over 1900 nye bedriftskunder i kvartalet.

– Vi så gode tegn til bedring i norsk økonomi gjennom 2018, og dette forsterket seg mot slutten av året. Det er økt aktivitet, og det på tvers av næringer. Spesielt hyggelig er det å se positive tendenser også i sektorer som har vært igjennom en tøff periode, eksempelvis innen oljeservice. Utsiktene inn i 2019 er også lovende, sier Storset.

I fjerde kvartal ble det nettosolgt fondsandeler for 1,78 milliarder kroner i Nordea. Året sett under ett økte handel av fond, hvor det ble netthandlet fond for 3,77 milliarder kroner.

Oppkjøpet av Gjensidige Bank ventes sluttført i løpet av første kvartal 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump: – Vi har den heteste økonomien i verden
01:30
Publisert: