Fredag skrev DN at sjefanalytiker Martin Enlund og sjefstrateg Andreas Steno Larsen i Nordea hadde skrevet en rapport der forfatterne blant annet satte spørsmålstegn ved koronavaksinens effektivitet, offisielle smittetall og sågar hadde en referanse til Nürnbergprosessen.

Nå har Nordea gitt de to analytikerne skriveforbud, opplyser kommunikasjonsdirektør i Nordea Christian Steffensen til DN.

– Vi har påbegynt en intern gjennomgang, og de to analytikerne kommer ikke til å skrive eller publisere under den interne gjennomgangen, uttaler banken, ifølge Bloomberg.

«Lockdownista-er»

« Å være short på Fauci og hans europeiske motparter har vært en 100 prosent sikker strategi gjennom pandemien, og slik er det fortsatt, mener vi. «Lockdownista-ene» er tilbake i førersetet[ …]».

Slik startet rapporten til analytikerne Enlund og Steno Larsen.

Videre følger 2000 ord der forfatterne blant setter spørsmålstegn ved koronavaksinens effektivitet, offisielle smittetall og samt en referanse til Nürnbergprosessen.

Analytikerne er videre skeptiske til nedstengingen av samfunnet med henvisning til de som stenger ned samfunn som «Lockdownista-er».

«Hvis man setter til side alt det vi lærte fra Nürnbergprosessen, som for eksempel kroppslig integritet, informerte valg og påvirkningen på samfunnsmessige friheter, så har nedstengninger og vaksinepåbud konsekvenser», heter det i rapporten.

– Det beklager vi

På bankens nettsider beklager direktør for storkundesegmentet, Martin Persson, overfor kundene.

– Det er tydelig at vi har feilet i denne saken, og det beklager vi. Jeg ønsker å sikre alle våre kunder og interessenter at Nordea vil fortsette å publisere troverdige analyser og forskning med høy integritet og relevans, sier han.

Videre tar banken avstand fra vaksineskepsisen som kommer frem i rapporten.

– Synspunktene som kommer frem i denne analysen er ikke i tråd med Nordeas offisielle posisjon. Banken følger myndighetenes råd og anbefalinger om covid-19, også når det gjelder vaksiner. Uheldigvis kommuniserer ikke denne rapporten dette, og vi har nå satt i gang en intern gjennomgåelse av innholdet, skriver banken i en uttalelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.