Den britiske finansmannen Guy Hands, som er grunnlegger og styreleder i oppkjøpsfondet Terra Firma – og omtales som en finansmogul – har kjøpt rettighetene til alle McDonalds' restauranter i Norden. Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet. 

Saken var først omtalt av den danske avisen Børsen.dk.

435 restauranter

Det er snakk om 435 restauranter, hvorav 95 prosent er under såkalte franchiseavtaler der eierne betaler McDonalds for retten til å drive deres restauranter. 

Hands overtar nå eierskapet og den samlede lisensen til å drive restauranter i Danmark, Norge, Finland og Sverige. Prisen er ikke offentliggjort.

McDonalds opplyser til DN at prisen ikke oppgis fordi avtalen ikke er fullført ennå. Handelen ventes gjennomført i løpet av første kvartal 2017.

– Spennende

– Det er en spennende mulighet til å innlede et sterkt partnerskap med et av verdens ledende, globale merkevarer, sier Hands i pressemeldingen. 

I desember 2016 verserte det rykter, omtalt av den danske avisen Berlingske Tidende, om at et utenlandsk investeringsfond var i ferd med å kjøpe opp McDonalds-restaurantene i Norge, Sverige og Danmark for 3,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.