Sent onsdag kveld kunngjorde legemiddelselskapet Nordic Nanovector at selskapets toppsjef, Luigi Costa, går av. Avgangen var ifølge meldingen en konsekvens av det kraftige kursfallet for selskapets aksjer.

Hittil i år har aksjekursen til Nordic Nanovector falt med over 50 prosent og drøyt to milliarder av selskapets markedsverdi har forduftet. Siden toppnoteringen i desember 2016 har aksjen falt nær 70 prosent.

Den avtroppende toppsjefen, Luigi Costa, beklaget torsdag den dårlige utviklingen under en investorpresentasjon i Oslo.

– Aksjeprisen har vært under enormt press den siste tiden og dette har gått på bekostning av selskapets troverdighet blant norske investorer, sa Costa under sin innledning.

– Som administrerende direktør er det riktig av meg å ta ansvaret for dette og gå av. Jeg tror at dette kan bidra til å gjenopprette tilliten til Nordic Nanovector i markedet, la Costa til.

«En alvorlig dag»

– Dette er en ganske alvorlig dag. Det er trist at vårt samarbeid endte på en slik måte. På vegne av styret vil jeg takke Luigi Costa for å ha utviklet selskapet og bygget en organisasjon som vi er stolt av, sa styreleder Ludvik Sandnes under investormøtet.

Han understreker at Costas avgang var et resultat av en gjensidig avtale og at jakten på en ny toppsjef allerede er i gang. Costa vil fungere som administrerende direktør frem til juli.

Nordic Nanovector gikk på børs i mars 2015 og fikk en tøff start på børskarrieren. Allerede etter et drøyt halvår hadde aksjen falt fra over 35 kroner til under 13 kroner. Men våren 2016 startet en kraftig opptur og i begynnelsen av desember samme år toppet aksjen ut på 124 kroner, en oppgang på over 800 prosent.

Nordic Nanovector startet torsdagens handel med et markant fall, men etter at investorpresentasjonen var avsluttet, steg aksjen betydelig. Torsdag ettermiddag meldte selskapet at avtroppende toppsjef Luigi Costa har kjøpt ytterligere 10.000 aksjer i selskapet og eier nå drøyt 91.000 aksjer, pluss 965.000 opsjoner.

Må utsette testresultater

Hovedtemaet under torsdagens investorpresentasjon var at Nordic Nanovector onsdag så seg nødt til å utsette fristen for fremleggelsen av resultatene av de kliniske fase to-studiene av kreftmedisinen Betalutin. Resultatene fra den såkalte paradigmestudien ventes nå i første halvår 2020, fremfor tidligere varslet i andre halvår 2019.

Under investormøtet i Oslo torsdag formiddag rettet flere investorer kritikk mot selskapets kommunikasjon knyttet til de pågående kliniske studiene.

– Vi kunne ha gjort en bedre jobb med kommunikasjonen, sa medisinsk direktør Lisa Rojkjaer under presentasjonen.

Selv om resultatene blir noe forsinket, understreket hun imidlertid at de medisinske forventningene til Betalutin fortsatt er uendret.

Øyelege Ole-Morten Halvorsen er gjennom sitt investeringsselskap OM Holding den største privatinvestoren i Nordic Nanovector og eier nær fire prosent av selskapet. Halvorsen svarte torsdag ikke på DNs henvendelse. (Vilkår)

Sandberg til Wara: -Bare takk meg av
Det gikk litt i kluss for både den avtroppende og den påtroppende justisministeren da Tor Mikkel Wara skulle ta over justisdepartementet etter Per Sandberg.
01:38
Publisert: