Det private massesøksmålet mot meglerhuset Nordic Securities er hevet utenfor retten etter at partene inngikk forlik.

Det kommer frem i en fersk hevingskjennelse fra Oslo tingrett, melder E24.

Slipper rettsløp

Begge gründerne av Nordic Securities, Erik Egenæs og Endre Tangenes, er blant de saksøkte. De fire resterende er nåværende og tidligere styremedlemmer i Nordic Securities og TNG.

Gjennom forliket slipper de syv involverte å møte i retten, hvor de var saksøkt for 22 millioner kroner.

«Ved felles prosesskriv innkommet 8.2.2019 har partenes prosessfullmektiger begjært saken hevet som forlikt. Det går frem av prosesskrivet at forliket også omfatter sakskostnadene», heter det i kjennelsen.

«Saken er over»

De 21 aksjonærenes advokat Tore Jarl Hjelseth bekrefter forliket, men vil ikke gå inn på detaljer i saken.

– Vi er blitt enige om at det er det vi opplyser om, og ikke noe annet. Saken er over, sier Hjelseth.

Bakteppet for tvistesaken er Finanstilsynets to stedlige tilsyn med Nordic Securities i desember 2015, noe som resulterte i at selskapet mistet tillatelsen til å yte investeringstjenester.

Finanstilsynet skrev i anmeldelsen at de mente Nordic Securities og morselskapet «grovt tilsidesatt kunder interesser ved salg av TNG-aksjer.»

«Mye penger»

Da det private massesøksmålet mot de tidligere sentrale Nordic-ansatte ble kjent i februar 2018, bekreftet advokat Tore Hjelseth at søksmålet berørte de samme forhold som omtalt i Finanstilsynets rapport.

De saksøktes advokater avviste på sin side påstandene.

– Mine klienter har tapt mye penger fordi de kjøpte aksjer i TNG på anbefaling fra meglerhuset. Vi mener sentrale personer i de to selskapene ikke har fulgt opp regler for å beskytte investorer og sikre at kundenes interesser blir ivaretatt, sa Hjelseth til DN da.

Økokrim etterforsker

Anmeldelsen fra Finanstilsynet resulterte i at Økokrim tok saken og gjennomførte razzia i meglerhuset lokaler, gjorde flere avhør og siktet flere sentrale personer i meglerhuset.

DN skrev i februar i fjor at stevningen fra de 21 tidligere kundene ble levert før Økokrim gikk til aksjon.

Det sivile søksmålet mot de syv sentrale personene har gått uavhengig av Økokrim-saken, og det er ikke nødvendigvis er de samme personene som er siktet for økonomisk kriminalitet av Økokrim.

Økokrim opplyste til E24 i januar 2019 at saken fortsatt etterforskes, og at de ikke har gått ut med hvor mange som er siktet i saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ungarns statsminister lover null inntektsskatt resten av livet til kvinner som føder minst fire barn
00:33
Publisert: