Nettmegleren Nordnet og dets eiere, Öhman-konsernet og Nordic Capital, har besluttet å vurdere strategiske alternativer, inkludert en mulig børsnotering av Nordnet ab, ifølge en pressemelding tirsdag.

«Målsetningen er å gi Nordnet best mulig forutsetninger for å utvikle selskapet videre. Det er ikke tatt noen beslutninger, og markedet vil bli informert om og når en slik beslutning tas», heter det i meldingen.

Var største i juni

Nordnet har tidligere vært børsnotert i en årrekke. Det ble notert på Stockholm-børsen allerede i 1999, men ble i 2016 tatt av børs da Öhman-konsernet og Nordic Capital kjøpte opp hele virksomheten. Under det private eierskapet er det gjort betydelig investeringer.

Nordnet var ved utgangen av juni Norges største meglerhus på Oslo Børs. I sommer la hele Nordnet frem et rekordresultat for første halvår med en årlig vekst i antall kunder på 25 prosent.

– Vi har sammen oppnådd mange av de ambisjonene som vi i 2016 satte opp. Tiden er nå inne for å gjennomgå og vurdere ulike strategiske alternativer for Nordnet fremover, inkludert en mulig børsnotering. Som grunnlegger og langsiktig eier ser vi frem til å fortsette å ta en aktiv rolle i Nordnets spennende reise inn i fremtiden, sier styreleder i Nordnet, Tom Dinkelspiel, i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.