– En marerittdag! Dette er det verste som kan skje, sier en lett andpusten Anders Skar i telefonen til DN.

Han er norgessjef i Nordnet, og han sier hele dagen har gått med til å rette opp de tekniske feilene som har lammet all handel mandag.

– Jeg kan ikke si når systemene er oppe og går igjen. Vi jobber for fullt, og vi er tilbake så raskt som mulig, sier Skar.

Fra rundt klokken 14.30 var det endelig mulig å handle aksjer på Oslo Børs hos Nordnet, men prisoppdateringene på aksjene fungerte fortsatt ikke.

Forskjellige systemer

«Grunnet problemer med en tredjeparts nettverksleverandør er det for øyeblikket problemer med ordrelegging og prisoppdatering. Ring meglerbordet for å legge en ordre på Nasdaq-børsene. Vi jobber med å fikse problemet sammen med vår nettverksleverandør».

Dette var meldingen som møtte kundene på Nordnets hjemmeside tidlig mandag. Kunder ble oppfordret til å ta kontakt på telefon for å legge inn sine ordre, men ifølge den svenske avisen Dagens Industri (DI) har Nordnet ikke kapasitet til å behandle alle telefonsamtalene.

Ved lunsjtider opplyste Nordnet at «Ordrelegging og priser fungerer som normalt for alle markeder unntatt Oslo Børs».

Anders Skar sier problemene startet alt i helgen, og at man trodde at det meste var ordnet til åpningen av børsene mandag. Men da handelen åpnet rammet det Skar beskriver som følgefeil i datasystemene.

Legger seg flate

Han forklarer at ulike systemer er årsaken til at Oslo fortsatt er stengt, mens handelen på Stockholm, Helsingfors og København er tilbake.

– Det henger sammen med børsens handelssystemer der Oslo er knyttet til London og de øvrige nordiske er knyttet til Nasdaq, med ulik teknisk infrastruktur, sier Skar.

Han ber nå om tålmodighet fra kundene, og innrømmer at ansvaret for problemene ligger hos Nordnet.

– Vi legger oss helt flate og beklager. Vi har full forståelse for kundenes frustrasjon, og jeg kan forsikre om at vi nå jobber knallhardt for at noe lignende aldri skal skje igjen, sier Skar.

Nordisk digitalbank

Nordnet Bank ab beskriver seg selv som et digitalt nordisk finanskonsern med virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Nordnet ble tatt av børsen i Stockholm i 2017 da selskapet ble kjøpt opp av risikoselskapet Nordic Capital og Öhmangruppen, som kontrolleres av familien Dinkelspiel, for 6,6 milliarder svenske kroner.

Nordnet kom for alvor inn på det norske markedet gjennom oppkjøpet av norske Stocknet tilbake i 2004.

Planen skal være å børsnotere Nordnet igjen innen utgangen av året.

På Twitter har kunder klaget på alle de nordiske språkene over gevinstene de mener de gikk glipp av.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.