Mens børsene faller verden rundt, har nettmeglerne Nordnet og Netfonds funnet ut at de skal slå seg sammen.

Netfonds var Norges første nettbaserte tjeneste for aksjemegling, startet i 1996 av Rolf Dammann, som gikk bort høsten 2017, 61 år gammel.

Axel Dammann, sønn av Netfonds-gründer Rolf Dammann.
Axel Dammann, sønn av Netfonds-gründer Rolf Dammann. (Foto: Per Thrana)

– For oss har det vært veldig viktig å finne den beste veien videre for livsverket til vår far som han bygget sammen med de ansatte her. Familien er stolte av at far har bygget opp dette og vi er opptatt av at det skal bli bygget videre på, sier Axel Dammann, som sammen med sine søstre overtok farens eierandel på rundt 90 prosent da han gikk bort.

It-sjefen i Netfonds eide 9,5 prosent av selskapet.

Solide resultater

Netfonds fikk i fjor et resultat før skatt på 42 millioner kroner. De siste par årene har inntektene til banken steget kraftig med en driftsmargin på over 50 prosent de siste to årene.

Dammann sier at det er nye lover og regler man skal forholde seg til om dagen og at et selskap som Nordnet krever betydelig kapital og en profesjonell eier som Nordnet.

Nordnet-sjef Anders Skar er godt fornøyd.

– Dette et stort og viktig skritt for å befeste og utvikle vår posisjon i det norske spare- og investeringsmarkedet. Netfonds er en pionér i den digitale verdipapirhandelen i Norge, og har akkurat som Nordnet utfordret etablerte strukturer og storbanker til fordel for private sparere og investorer i mange år, sier daglig leder i Nordnet, Anders Skar i en pressemelding.

Nå vil de ta opp kampen med etablerte storbanker.

Hverken Nordnet-sjefen, Axel Dammann eller daglig leder i Netfonds, Harald S. Thorstensen vil opplyse om prisen Nordnet har gitt for Netfonds.

Verdier for 42,1 mrd.

Nordnet er et nordisk finanskonsern med virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Virksomheten i Norge hadde ved utgangen av tredje kvartal 107.600 aktive kunder med en total sparekapital på 42,1 milliarder svenske kroner.

– En sammenslåing av de norske kontorene til Netfonds og Nordnet vil etablere et sterkt kompetansemiljø innen selvbetjent verdipapirhandel, og våre ansatte vil nå bli en del av et større nordisk system med flere muligheter, sier daglig leder i Netfonds, Harald S. Thorstensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Er det «Merry Christmas» – eller «Happy Holidays»?
DNs politiske julekalender | Luke 20: Krigen mot julen.
01:10
Publisert: