Gjensidige Forsikring har bestemt seg for å legge ned åtte filialer i Norge, og kutter et ukjent antall ansatte for å bli mer effektive. Selskapet terminerer også leiekontrakter på eiendommer.

Tar avsetninger på 160 mill.

Selskapet melder torsdag at det tar tapsavsetninger på 160 millioner kroner i tredje kvartal. 80 av disse millionene er knyttet til pågående restruktureringer, mens 80 millioner er til forventede forsikringskrav etter skader på jordbruket som følge av tørken i sommer.

Selskapet har også kuttet stillinger i Sverige og Danmark.

«Det varme og tørre været denne sommeren har resultert i betydelige skader på jordbruket i Norge. Skadene på det norske jordbruket som i stor grad er relatert til tørken er i hovedsak dekket av regjeringen», skriver selskapet, men tilføyer:

«Men, Gjensidige dekker deler av skadene utover kompensasjonen fra regjeringen».

Fortsatt usikkert

Fristen for å søke kompensasjon fra regjeringen er 31. oktober og Gjensidige skriver at det dermed fortsatt er litt usikkert hvor store kravene blir.

«Basert på det beste nåværende estimatet vil Gjensidige ta tapsavsetninger på 80 millioner kroner relatert til skader på jordbruket i tredje kvartal. Avsetningene vil bli bokført i det kommersielle segmentet», skriver Gjensidige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arkitekturprofessor om Røkkes skyskraper-drøm:
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert: