Den norske forbrukslånsbanken Monobank opplyste i slutten av oktober at den har hentet inn 175 millioner kroner etter å ha gjennomført en rettet emisjon.

En av dem som har valgt å satse på banken er møbelgründer Nils Gunnar Hjellegjerde (51). Han er nå blitt femte største aksjonær etter å ha kjøpt ti millioner aksjer til 3,70 kroner aksjen, tilsvarende 37 millioner kroner.

Av både nye og eksisterende eiere var det Hjellegjerde, som ikke eide noen aksjer i banken før handelen, som puttet mest penger i Monobank. Tegningskursen ved emisjonen var lik for nye og eksisterende eiere.

Stor gevinst på salg av møbelprodusent

Hjellegjerde handlet gjennom investeringsselskapet Hjellegjerde Invest, som eier 4,03 prosent av Monobank etter kjøpet. Han har tidligere tjent godt på egen aksjeposisjon. I 2014 satt han som hovedaksjonær i møbelkonsernet IMG igjen med minst 150 millioner kroner i gevinst etter at selskapet ble kjøpt opp av konkurrenten Ekornes for 400 millioner kroner.

Hjellegjerde startet IMG i 2006 og har de siste 14 årene bodd i Thailand. Derfra jobber han nå som seniorrådgiver hos møbelprodusenten. I sommer kjøpte han en leilighet på Majorstuen i Oslo for 14 millioner kroner.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Nils Gunnar Hjellegjerde.

Øke produkttilbudet

I slutten av mai startet Monobank virksomhet i Finland, som var det første utenlandske markedet banken gikk inn i. Ifølge administrerende direktør Bent H. Gjendem har ekspansjonen til Finland vært en suksess.

De 175 millioner kronene ble hentet for å finansiere videre geografisk vekst, men også ytterligere vekst i Norge.

– Vi ser gode vekstmuligheter i de markedene vi allerede er inne i Norge og Finland. I tillegg skal vi til neste år lansere et kredittkortprodukt sammen med Widerøe, sier Gjendem i Monobank.

Opplever sterk vekst

Monobank opplyste i oktober at den vil søke om notering på Oslo Børs i løpet av de neste 12 månedene. Ifølge administrerende direktør Gjendem er det et grep for å være et aktuelt og attraktivt selskap å være investert i.

– Bankvirksomheten er en kapitalintensiv bransje, og vi har hatt tre emisjoner så langt og tatt inn over 500 millioner kroner i egenkapital. Det er en veldig stor tillit vi er vist i kapitalmarkedet og da er det et naturlig steg videre at selskapet er listet på hovedlisten, sier han.

Forbrukslånsbanken fikk et driftsresultat før skatt på 7,5 millioner kroner i tredje kvartal, mot 692.000 kroner i samme periode året før, som er en økning på 993 prosent. Totale inntekter var på 41,5 millioner kroner i kvartalet, mot 14,5 millioner i tredje kvartal 2016. Utlånsveksten til Monobank var rekordhøy i tredje kvartal med netto utlån på 1,9 milliarder kroner.(Vilkår)

Denne ladbare suven skal doble salget i Norge
I mars kommer en ladbar versjon av Range Rover Sport som skal doble salget av modellen i Norge.
00:51
Publisert: