Ekspedisjonssjef Pål Longva i Finansdepartementet er utnevnt som ny visesentralbanksjef i Norges Bank for en periode på seks år.

Longva vil ha et særskilt ansvar for sentralbankvirksomheten. Han er utpekt til første nestleder av Norges Banks hovedstyre og første nestleder av komiteen for pengepolitikk og finansiell stabilitet.

Ekspedisjonssjef Pål Longva blir ny visesentralbanksjef.
Ekspedisjonssjef Pål Longva blir ny visesentralbanksjef. (Foto: Finansdepartementet)

– Longva er godt kvalifisert for stillingen som visesentralbanksjef og vil tilføre Norges Bank verdifull kompetanse, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Pål Longva har siden 2011 vært ekspedisjonssjef i Finansavdelingen i Finansdepartementet. Han har doktorgrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo, og har tidligere blant annet jobbet i McKinsey.

Tiltredelse vil skje etter nærmere avtale, heter det i meldingen.

Seks menn på søkerlisten

Tidligere denne måneden ble søkerlistene til stillingen som visesentralbanksjef offentliggjort. Listen viste at seks personer hadde søkt på stillingen. Samtlige var menn.

Blant personene i søkerlisten fant man Torbjørn Hægeland og Ole Christian Bech-Moen, som begge er avdelingsdirektører i Norges Bank. Dermed var det duket for en intern konkurranse om stillingen.

Ingen av de interne i Norges Bank fikk jobben som visesentralbanksjef. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.