Den norske PMI-indeksen falt til 56,3 poeng i februar, viser en rapport fra DNB fredag morgen.

Indeksen ligger fortsatt 0,5 poeng over gjennomsnittet for de siste 12 månedene.

Innkjøpssjefindeksen (PMI) forteller hvordan dem som handler inn råvarer og nødvendige innsatsfaktorer i industrien opplever situasjonen, og er derfor en viktig og tidlig indikator når det svinger i den økonomiske utviklingen.

"Den underliggende trenden i DNB PMI har vært svakt stigende siden sommeren i fjor. Til sammenlikning avtok PMI-indeksen for industrien i eurosonen markert gjennom fjoråret og inn i februar i år. Norges Bank har anslått at den økonomiske veksten vil ta seg opp i år og dagens PMI gir støtte til det. Økt kapasitetsutnyttelse er en av grunnene til Norges Banks forventninger om renteøkning. Vi venter neste renteheving til 1,00 prosent i mars", skriver DNB.

PMI-tallene er basert på en undersøkelse blant norske innkjøpssjefer og måler vareflyten i bedriftene. Verdier over 50 er en indikasjon på økt aktivitet i økonomien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arthur Buchardt har bygget verdens høyeste hus i tre: - Dette her er ikke for pyser
03:52
Publisert: