Investeringsfondet Blackstone Group har torsdag igjen solgt en stor andel av sine aksjer gjennom sin obligasjonsarm GSO Capital Partners. Onsdag solgte også selskapet store deler av sin beholdning. Denne gangen ble 1/4 av aksjene solgt, opplyses det i en børsmelding torsdag. 

GSO Capital Partners var før salget Norske Skogs største aksjonær med en eierandel på 16 prosent. Etter å ha solgt 10,4 millioner av sine 43,5 millioner aksjer i selskapet torsdag, står nå oppkjøpsfondet igjen med en eierandel på 11,8 prosent i Norske Skog. Dette er ikke første salget selskapet gjør heller.

I tillegg til å ha vært største aksjonær i Norske Skog, har Blackstone også vært en av de største viktigste långiverne til papirprodusenten. I utgangspunktet var GSO Capital Partners långivere, men har senere kjøpt aksjer for å kunne påvirke beslutningene til selskapet.

Det er ikke offentlig kjent hvem som eier Norske Skogs obligasjonslån, men man ved at Blackstone har, sammen med fondet Cyrus Capital, en kredittfasilitet på 100 millioner euro, tilsvarende omtrent 940 millioner kroner.

Fortsatt største aksjonær

Blackstone står fremdeles igjen som den desidert største aksjonæren i det kriserammede Norske Skog etter torsdagens nedsalg. Oppkjøpsfondet eier tre ganger flere aksjer enn nest største aksjonær, tidligere styreleder og Astrup Fearnley-topp Bertil Otto Steen, som har en eierandel på 3,6 prosent. 

DN har tidligere var i kontakt med Blackstone ved onsdagens salg, men selskapet ønsket ikke å kommentere saken. (Vilkår)

Sauseskolen: BBQ-saus
Sauseskolen: Slik lager du grillsaus til kjøttretter
01:49
Publisert: