Niels Petter Wright fikk jobben som konsernsjef i Norske Skog i desember i fjor. Fredag ettermiddag meldte selskapet at han trekker seg etter uenigheter med styret.

– Niels Petter Wright har besluttet, og kommet til enighet med styret, om å fratre som konsernsjef i Norske Skog as med umiddelbar virkning. Styrets leder, Sven Ombudstvedt, vil fungere som konsernsjef inntil en permanent erstatter er på plass, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– I løpet av de siste få månedene har Niels Petter Wright og styret erfart at de har hatt ulike synspunkter på hvordan selskapets drift skal videreutvikles, heter det videre.

DN har ikke lykkes å komme i kontakt med Wright.

Ble kjøpt av Oceanwood

Før han ble sjef i Norske Skog, var Wright sjef for Elopak i ti år. Wright erstattet Lars P. Sperre som hadde fungert som midlertidig sjef siden mai 2017. Sperre tok over etter Sven Ombudstvedt, som nå altså er tilbake i sjefsstolen.

Styrets leder, Sven Ombudstvedt, vil fungere som konsernsjef inntil en permanent erstatter er på plass, heter det i en pressemelding fra selskapet.
Styrets leder, Sven Ombudstvedt, vil fungere som konsernsjef inntil en permanent erstatter er på plass, heter det i en pressemelding fra selskapet. (Foto: Petter Berntsen)

– Vi har hatt ulik tilnærming til hvordan selskapet skal utvikle seg fremover. Det er ingen konkrete ting jeg kan si, men vi har hatt ulik tilnærming og både Wright og styret er enige om at vi trer hver til vårt, sier Ombudstvedt.

– Han var der ikke særlig lenge?

– Det var en kort periode, men samtidig er det sånn at man ser på hverandre og skjønner når man har felles tilnærming til ting, og har man ikke det er det sannsynligvis en bedre løsning å gå hver til sitt.

– Har det vært diskusjoner om å splitte opp selskapet?

– Ikke spesifikt.

– Har man vært uenige om hva man skal gjøre med fabrikkene?

– Jeg kan ikke gå helt inn på det, sier Ombudstvedt, og fortsetter:

– Fremover ønsker jeg å fortsette med å utvikle selskapet og ønsker å se et positivt 2019. Vi ønsker å komme tilbake til det norske kapitalmarkedet i en obligasjon eller lignende. Jeg tror det er sannsynlig at man ser Norske Skog tilbake i kapitalmarkedet i en eller annen form i løpet av et halvt år.

– Er børsnotering aktuelt?

– Det er ikke det per nå, men vi ønsker å reintrodusere Norske Skog til kapitalmarkedet.

Norske Skog-toppen ser emballasje og «bioinvesteringer i mottak av søppel og treavfall» som nye områder.

Konkurs

Norske Skog ble slått konkurs like før jul i 2017, etter å ha slitt med et sviktende marked for avispapir og en kvelende høy gjeld. Ledelsen jobbet iherdig for å redde selskapet, før fondet Oceanwood kjøpte store deler av selskapets gjeld høsten 2017.

Oceanwood gjorde det klart at det ikke ville støtte en redningsplan for selskapet, men våren 2018 kjøpte Oceanwood datterselskapet Norske Skog as som eier de syv papirfabrikkene til konsernet.

Kjøpesummen var på 2,26 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.