Samtidig som en av Norwegians største långivere, fondet Sissener Canopus, fortsatt er svært misfornøyd med Norwegians gjeldsløsning, har Alfred Berg akseptert avtalen og festet setebeltet.

– Vi synes forslaget Norwegian først la frem var greit, men ønsket noen justeringer, sier forvalter Tom Hestnes.

Han mener at Norwegian kom långiverne i møte da selskapet tirsdag kveld sukret forslaget.

– For vår del var det viktig at få opp utøvelseskursen for opsjonen til 105 prosent gjennom hele løpetiden, sier Hestnes.

Norwegian sliter med å sikre nok kapital til å betale tilbake to store obligasjonslån på til sammen 3,4 milliarder kroner som forfaller i år og neste år. Selskapet ba derfor forrige uke om å få utsette forfallet med opptil to år.

Etter at DN publiserte denne artikkelen rykket Norwegian-aksjen til og var klokken 12:30 opp 7,3 prosent.

Thrilleren er ikke avgjort

Det er likevel usikkert om Norwegian får gjennom det siste forslaget.

Selskapet trenger støtte fra eierne bak minst to tredjedeler av gjelden på obligasjonseiermøtet kommende mandag. Det er bare fremmøtte – og fullmakter – som regnes med. Ifølge flere markedsaktører er lånene plassert «bredt» blant et stort antall investorer i Europa og Asia, og derfor kan det være krevende å samle nok støtte på møtet.

Sissener Canopus – ledet av Jan Petter Sissener og sønnen Philippe Sissener – er imot forslaget og sa mandag at de har samlet en investorgruppe som representerer minst 20 prosent av gjelden i hvert av de to lånene. Blir fremmøtet lavt, kan denne gruppen avgjøre.

Porteføljeforvalter Arne Eidshagen i Forte Fondsforvaltning vil ikke kommentere om han godtar det siste tilbudet fra Norwegian, eller ikke.

– Betyr dette at du ikke har bestemt deg?

– Ja, sier Eidshagen.

Philippe Sissener vil onsdag formiddag ikke utdype hvor mye støtte de har for sitt syn.

Tok bort rabatt

I det første forslaget fra Norwegian hadde selskapet mulighet til å kreve å få betale tilbake lånet før tiden til en kurs tilsvarende 101 eller 103 prosent av pålydende. Nå må Norwegian ut med 105 prosent uansett når selskapet velger å betale lånet tilbake.

– Det er en mulighet for at Norwegian vil være i posisjon til å refinansiere gjelden neste sommer, og forslaget som ble lagt frem i går sikrer långiverne full utbetaling på 105 prosent. Dette gir en høyere forventet avkastning for obligasjonseierne, sier Hestnes.

Han forteller at dette var den endringen som Alfred Berg ønsket fra dag én.

– Det viktigste er at selskapets mulighet til å innfri lånet til en lavere kurs enn 105 prosent ble tatt bort, sier Hestnes.

«Helt sikker» på Norwegian-seier

Basert på tilbakemeldingene Alfred Berg får fra andre aktører i markedet tror forvalteren at Norwegian vil komme i mål med sin bønn om betalingsutsettelse.

– Ja, jeg er helt sikker på at det vil gå gjennom. Det er noen som vil stemme nei, men konsensus blant investorene er at det vil aksepteres, sier Hestnes.

Han forteller at Alfred Berg får telefoner fra mange aktører i markedet som ønsker å sondere terrenget før de selv tar en beslutning om å godta forslaget fra Norwegian.

Renteforvalter Anders Buvik i DNB Asset Management vil ikke si om det har bestemt seg.

– Siden hele Norwegian-komplekset er følsomt for informasjonsflyt, ønsker vi ikke å kommentere dette, skriver han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.