– Av dem som ville ta over eller komme inn med eierandeler i Norwegian – etter IAG har det vært 5, sier Bjørn H. Kise til E24.

I tillegg bekrefter han at flere enn de fem har enten vist interesse eller kommet med henvendelser. Han vil ikke si til E24 hvem interessentene var eller hvem som kom med budet som Kise og Kjos var klare til å akseptere.

Klare til å takke ja

Styret i flyselskapet Norwegian og Norwegian-sjef Bjørn Kjos var i november i fjor klare til å akseptere et bud på selskapet.

Det sier styreleder Bjørn H. Kise til E24 fredag.

- Budet var isolert sett godt nok til at vi kunne gå videre med det og styret anbefalte det, sier Bjørn Kise til E24.

Interessenten, som ikke navngis, krevde at gjennomføringen av salget måtte gjøres fort og ville ha en gjennomgang av selskapet før utgangen av 2018.

Markedsuroen og situasjonen rundt brexit i desember bidro imidlertid til at interessenten flere ganger utsatte datoen for når salget skulle formaliseres, ifølge Kise.

Parallelt planla Norwegian i det stille å hente penger i markedet, noe som hadde blitt utsatt av interessen rundt selskapet. På et tidspunkt kunne Norwegian ikke vente lenger.

– Når interessenten utsatte budet, og det plutselig ble skjøvet månedsvis fremover oppfattet vi at det ikke ble formalisert. Da sa vi bare: «Nå gir vi bånn gass. Standalone.»

– Dere går videre alene?

– Ja, sier Kise til E24.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bjørn Kjos roser «redningsmannen» opp i skyene
00:43
Publisert: