I et notat fra HSBC kommer det frem at storbanken nedgraderer flyselskapet International Airlines Group (IAG), som står bak blant annet Iberia og British Airways, til selg. Årsaken til nedgraderingen er at HSBC mener markedsaktørene ble for beroliget av de gode resultatene fra første kvartal, og at stigende drivstoffpriser truer inntjeningen videre fremover.

«Ikke sannsynlig»

Om det mulige Norwegian-oppkjøpet skriver de:

– Vi er entusiastiske når det gjelder det potensielle oppkjøpet av Norwegian, men vi anser ikke oppkjøpet som sannsynlig.

I midten av april ble det kjent at IAG hadde kjøpt 4,6 prosent av aksjene i Norwegian og at det inviterte seg selv til samtaler med Bjørn Kjos og Norwegian om et mulig bud. Siden har Norwegian-styret avvist flere budforslag fra IAG, fordi de var for lave.

Venter mer aggressiv konkurranse

HSBC skriver i notatet at de liker tanken om at IAG kjøper Norwegian, men at veien til et slikt oppkjøp er kompleks.

– Vi forstår den kraftfulle industrielle logikken, ettersom et oppkjøp av Norwegian ville løst to eller tre av IAGs kjerneproblemer, skriver banken.

Videre skriver de at de tror det ligger verdier i Norwegians ordrebok innen kortdistanseflyvning. Til slutt skriver storbanken:

– Dersom oppkjøpet ikke går i boks, så forventer vi en mer aggressiv konkurranse om atlanterhavsrutene mellom IAG og Norwegian.

Alternativt, tror storbanken at Norwegian gjennom å skille eierskapet av flyene fra selve driften av flyselskapet kan gjøre at Bjørn Kjos og Norwegian overlever konkurransen, og at det i stedet er IAG som blør.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Hørt om Txakolina?
De er hverken lette å huske eller lette å uttale, vinnavn, druenavn og vinområder i Baskerland. Men desto mindre grunn til å forbigå dem i stillhet.
01:12
Publisert: