Flytrafikkrisen, som kommer av at koronapandemien har satt en stopper for det meste av flyreiser, er ikke avblåst. Det gjenspeiles i Norwegians trafikktall for september, da Norwegian fløy 319.370 passasjerer.

Det tilsvarer en nedgang på 90 prosent fra september i fjor.

– I september gikk flere land fra å være gule til å bli røde. Vi ser at i det øyeblikket myndighetene innfører nye og strengere reiserestriksjoner, påvirkes etterspørselen umiddelbart, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram i en pressemelding.

Fylte halve fly

Norwegians passasjerkapasitet er også kraftig redusert, som følge av situasjonen. Sammenlignet med september i fjor, falt kapasiteten med 93 prosent.

De flyene som fortsatt er i drift var fyllingsgraden på 52,8 prosent, altså ble om lag halvparten av setene fylt.

– Vi tilpasser rutetilbudet løpende ut ifra situasjonen, men de stadige endringene i myndighetenes reiserestriksjoner gjør det svært krevende å planlegge, både for oss og kundene. Fremover ser vi også at denne krisen på ingen måte er over, sier Schram.

Usikker etterspørsel

Under Norwegians andrekvartalspresentasjonen i august, hvor Norwegian la frem et underskudd på halvannen milliard, advarte Norwegian-sjef Jacob Schram om at etterspørselen fremover er svært usikker.

– Spesielt på ruter fra Norge til Europa går etterspørselen fremover ned. Det positive er at vi ser det eksakt motsatte på norsk innenriks, sa Schram, som samtidig sa målet er å finansiere selskapet på nytt gjennom vinteren og stå styrket til en oppbygging av virksomheten fra neste vår.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.